News Flash:

TRAGEDIE! Cel putin 32 de morti, dupa un incendiu izbucnit pe o platforma petroliera din Marea Caspica

6 Decembrie 2015
1037 Vizualizari | 0 Comentarii
petroliera
Cel putin 32 de muncitori au murit in urma unui incendiu izbucnit pe o platforma petroliera a companiei azere de stat SOCAR din Marea Caspica, iar alti 42 de angajati au fost salvati, a declarat sambata presedintele unei comisii independente, citat de Reuters in pagina online.
"Potrivit informatiilor noastre, 32 de muncitori au murit, in timp ce alti 42 de muncitori au fost salvati noaptea trecuta. Incendiul de pe platforma a fost stins", a declarat Mirvari Gahramanli, presedintele Comisiei pentru Protectia muncitorilor din domeniul petrolier din Azerbaidjan.
SOCAR a precizat vineri ca incendiul de pe platforma din campul petrolifer azer Gunesli a izbucnit dupa ce un gazoduct de pe platforma a fost avariat de rafalele puternice de vant. Compania a adaugat ca operatiunile de salvare au fost ingreunate de o furtuna puternica.
Un muncitor a declarat pentru Reuters ca 84 de persoane erau blocate acolo, in timp ce SOCAR a scris pe Facebook ca 26 de muncitori au fost salvati de pe platforma, fara a mentiona daca s-au inregistrat decese sau cate persoane se aflau acolo.
Intr-un incident separat, SOCAR a anuntat vineri ca trei muncitori au disparut de pe alta platforma din Marea Caspica, dupa un accident produs in timpul furtunii.
In 2014, un total de 14 muncitori au murit in accidente pe platforme petroliere sau de extractie a gazelor detinute de SOCAR.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1201 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008770 (s)