News Flash:

Tragedia din COLECTIV. Medicii pot elibera concedii medicale ranitilor timp de trei luni de la incident

25 Ianuarie 2016
1113 Vizualizari | 0 Comentarii
colectiv
Medicii pot elibera certificate medicale ranitilor in incendiul din clubul Colectiv, in termen de cel mult 90 de zile de la data internarii, adica pana cel tarziu in 30 ianuarie, potrivit unui ordin comun al Ministerului Sanatatii si Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS).
Certificatele de concediu medical pentru persoanele a caror stare de sanatate a fost grav afectata in urma tragediei de la Colectiv se pot elibera maxim pana pe 30 ianuarie 2016, data la care certificatele trebuie depuse la angajatori, arata ordinul.
In cazurile obisnuite, medicul curant din spital elibereaza certificatele de concediu medical numai in ziua externarii pacientului.
Ordinul mai prevede ca, in situatia in care certificatul de concediu medical se elibereaza in data de 1 a lunii cu durata de 30/31 de zile, medicul curant poate elibera certificatul de concediu medical pentru perioada 1 - 30/ 1 - 31 a lunii respective. In cazul mentinerii incapacitatii temporare de munca pentru aceeasi afectiune, concediul medical se poate prelungi de catre medicul curant din ambulatoriul de specialitate sau spital, in caz de internare, in etape succesive de maximum 30/31 de zile calendaristice pana la 90 de zile calendaristice in decursul unui an, arata ordinul.
Totodata, la externarea din spital, medicii pot acorda concediu medical de la una la sapte zile calendaristice, iar in cazuri speciale, cu aprobarea medicului-sef de sectie, pana la maximum 21 de zile calendaristice.
Asiguratii care isi pierd capacitatea de munca in timp ce se afla in alta tara in interes de serviciu sau in interes personal primesc certificate de concediu medical de la medicul curant, cu avizul directiilor de sanatate publica, in baza unor acte doveditoare traduse si autentificate, mai spune ordinul comun.
Certificatele se pot elibera retroactiv de catre medicii curanti, in termen de maximum cinci zile de la data obtinerii avizului de la directiile de sanatate publica, prevede ordinul pentru modificarea si completarea Normelor de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, aprobate prin Ordinul ministrului Sanatatii si al presedintelui CNAS nr. 60/32/2006.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1298 (s) | 43 queries | Mysql time :0.022703 (s)