News Flash:

Trafic aerian perturbat din cauza cetii

18 Ianuarie 2015
1323 Vizualizari | 0 Comentarii

Unele curse aeriene, in special interne, care trebuiau sa ajunga sau sa decoleze de pe Aeroportul "Henri Coanda" Otopeni, au fost redirectionate sau anulate, din cauza cetii dense care a persistat toata ziua in zona.

Directorul de comunicare al Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti (CNAB), Valentin Iordache, a declarat pentru MEDIAFAX ca, la Otopeni, in cursul zilei de sambata au fost patru curse redirectionate si trei anulate din cauza cetii.

Astfel, doua curse Tarom, de la Cluj-Napoca si respectiv Timisoara, au aterizat la Constanta, iar pasagerii au fost adusi in Capitala cu autocare.

O alta cursa Tarom, de la Paris, a aterizat la Sibiu, pasagerii fiind adusi in acelasi mod la Bucuresti.

Cealalta cursa redirectionata este una Air Moldova de la Chisinau, care a aterizat pe Aeroportul Baneasa.

Alte trei curse interne Tarom au fost anulate, acestea avand ca destinatii Cluj, Timisoara si Iasi si retur.

Pentru primele doua, compania a pus la dispozitia pasagerilor un avion mai mare care sa ajunga si la Cluj si la Timisoara si sa revina apoi la Bucuresti.

Valentin Iordache a precizat ca in prezent vizibilitatea pe Aeroportul Otopeni este variabila, dupa ce a fost ceata densa toata ziua, si ca decizia anularii sau redirectionarii curselor in aceste conditii apartine comandantului de nava.

Directorul de comunicare al CNAB a mai explicat ca in general cursele interne intampina probleme cand este ceata, pentru ca sunt facute de obicei cu aeronave mai mici, ATR 42, care nu au echipamente pentru vizibilitate redusa.

Zona periferica a Capitalei si mai multe judete din sudul tarii sunt, de vineri noapte, sub cod galben de ceata. Atentionari de cod galben de ceata au mai fost emise si pentru judete din Transilvania, pe parcursul zilei, iar in prezent este in vigoare o atentionare similara pentru judetele Bacau, Vaslui, Vrancea, Galati si local in judetul Neamt.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1187 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007978 (s)