News Flash:

Toti soferii trebuie sa stie asta: Cum se circula in siguranta in conditii de polei

3 Ianuarie 2016
1249 Vizualizari | 0 Comentarii
polei 1
Avand in vedere avertizarea de vreme extrem de rece, emisa de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM), potrivit careia se vor inregistra temperaturi maxime preponderent negative, iar dimineata si noaptea va fi ger in nord, nord-est si centru si local in restul zonelor, cu minime termice sub -10 grade, pana in jurul a -18 grade in depresiuni, politia ieseana recomanda prudenta in trafic. Pentru preintampinarea evenimentelor nedorite pe drumurile publice, tinand cont de conditiile meteo, soferii sunt sfatuiti sa nu porneasca la drum fara a verifica starea traseului, sa-si echipeze masinile pentru circulatia in conditii de iarna si sa respecte semnificatia indicatoarelor si indrumarile agentilor de circulatie.
"Politistii de rutiera si ordine publica din cadrul IPJ Iasi sunt pregatiti sa intervina pentru prevenirea si combaterea faptelor antisociale, precum si pentru limitarea efectelor vremii de iarna asupra sigurantei si fluentei traficului rutier. Conducatorii de vehicule au obligatia de a circula cu o viteza care sa nu depaseasca 30 km/h, in localitati sau 50 km/h in afara localitatilor cand partea carosabila este acoperita cu polei, gheata, zapada batatorita, mazga sau piatra cubica umeda. Autoturismul nu trebuie parasit daca este incarcat cu bagaje sau are expuse la vedere obiecte care ar putea tenta (casetofoane, genti, borsete, telefoane mobile, aparate foto, detectoare radar sau aparate GPS). Adaptati permanent viteza de rulare la conditiile de drum si trafic. Astfel, chiar daca va aflati in localitati sau in afara lor, iar partea carosabila este umeda ori acoperita de polei, gheata, zapada batatorita sau mazga, trebuie sa circulati cu o viteza care sa permita oprirea in siguranta, avand in vedere distanta de franare in astfel de conditii este mult mai mare. Evitati actionarea brusca a sistemului de franare si a mecanismului de directie, deoarece autovehiculul pe care il conduceti poate derapa. Folositi cu precadere frana de motor atunci cand rulati pe un carosabil alunecos. Nu efectuati depasiri riscante!


Folositi luminile de intalnire si pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri si a celor de ceata, in conditii de ceata densa. Conducatorii auto incepatori sa evite, pe cat posibil, conducerea autovehiculului in conditii de drum alunecos, pe timp de noapte sau pe distante mari, data fiind experienta redusa si riscul implicarii in evenimente rutiere nedorite. Acestia, daca vor opta pentru plecarea la drum, trebuie sa respecte cu strictete prevederile legale pentru conducatori auto cu mai putin de un an practica, a caror viteza maxima admisa in afara localitatilor trebuie sa fie cu 20 Km/h mai mica. Toti ocupantii autovehiculelor trebuie sa utilizeze centura de siguranta. Prevederile legale in vigoare interzic circulatia autovehiculelor, fara ca acestea sa fie dotate cu anvelope de iarna, pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei.


Fiti atenti atunci cand urcati pe scara vagonului. In astfel de momente, puteti deveni usor o victima a celor care fura din buzunare. Nu incredintati niciodata copiilor sarcina sa va supravegheze bagajele! Asigurati-va banii, bagajele sau alte valori, cand va aflati la ghiseele caselor de bilete sau in alte puncte aglomerate din gara. Priviti in jurul dumneavoastra, mai ales la cei care nu au bagaje! De regula, hotii au doar o sacosa sau o haina pe mana, pe care le folosesc pentru a-i impiedica pe ceilalti sa observe cum sustrag bunuri. La plata legitimatiilor de calatorie, nu expuneti la vedere intreaga suma de bani pe care o aveti la dumneavoastra! Pastrati portofelul si banii intr-un buzunar interior, cat mai aproape de corp si asigurati-l cu nasturi sau cu fermoar! Daca pe timpul calatoriei luati cunostinta despre savarsirea vreunei infractiuni, sesizati de indata politia transporturi din statiile de cale ferata si trenurile de calatori!", spun politistii ieseni.

anm prudenta trafic
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1148 (s) | 32 queries | Mysql time :0.007374 (s)