News Flash:

Toti fumatorii ar trebui sa consume aceasta leguma de doua ori pe saptamana

20 Ianuarie 2018
288 Vizualizari | 0 Comentarii
fumatori

Cancerul pulmonar reprezinta una din principalele cauze de mortalitate prin neoplazii, atat in cazul barbatilor cat si al femeilor. Se estimeaza ca peste 1.3 milioane de persoane mor anual, in intreaga lume din cauza cancerului pulmonar.

Cercetatorii chinezi au descoperit insa o modalitate simpla si eficienta prin care poate fi prevenit cancerul de plamani. Potrivit oamenilor de stiinta de la Centrul pentru Preventie si Control Jiangsu, consumarea usturoiului crud de doua ori pe saptamana scade cu 44% riscul cancerului pulmonar.

Chiar si in cazul persoanelor care fumeaza (fumatul fiind cauza principala a acestui tip de cancer), riscul este redus cu 30 de procente, scrie doctorulzilei.ro.

Cercetarile anterioare au demonstrat ca usturoiul poate proteja plamanii de diverse afectiuni si poate reduce riscul tumorilor cu o treime. In studiul recent, cercetatorii chinezi au comparat 1.424 de pacienti cu cancer de plamani cu 4.500 de adulti sanatosi.

Ce afectiuni mai trateaza usturoiul

Inca de pe vremea Egiptului antic usturoiul avea o reputatie foarte buna. Era folosit atat pentru gatit, cat si pentru tratarea problemelor de inima, a presiunii sangelui crescuta, a coloesterolui marit, a racelii, gripei si a altor infectii. De peste 20 de ani, usturoiul o fost subiectul a numeroase studii stiintifice, continand una dintre cele mai versatile substante naturale folosite pentru a ne mentine sanatosi – alicina.

Aceasta are proprietati antibiotice care se activeaza atunci cand usturoiul este taiat sau sfaramat si este responsabila de mirosul intepator si gust. De indata ce este absorbita in intestin, ea este eliminata prin intermediul plamanilor si pielii, de aceea cei care il consuma se confrunta cu o respiratie si transpiratie care ii poate tine pe cei din jur la distanta, scrie Csid.ro.

Pentru ca usturoiul sa-si faca efectul, este recomandat sa consumati cate un catel in fiecare zi, timp de 5 zile, pe stomacul gol. Iata cateva motive pentru care ar trebui sa incluzi usturoiul in alimentatie, prezentate de Csid.ro:

Usturoiul proaspat poate ajuta in lupta contra bacteriilor, fungilor si infectiilor cu viermi si poate ucide bacterii precum E. coli sau Salmonella.

Contribuie la eliminarea toxinelor din ficat, protejandu-l in acelasi timp.

Poate trata herpesul si ciupercile de la nivelul picioarelor, dar si negii.

De asemenea, are un puternic efect antiinflamator, ajutand organismul sa lupte contra alergiilor.

Sucul de usturoi calmeaza mancarimile si eruptiile aparute in urma ciupiturilor de insecte.

Folosit zilnic, intareste sistemul imunitar reducand numarul si frecventa racelilor, ajuta la tratarea iritatiei gatului si scade riscul de a avea cancer.

Creste nivelul de insulina si regleaza nivelul zaharului in sange (este ideal pentru diabetici).

Contine vitaminele C si B6, dar si seleniu si fier.

Are un bun efect impotriva caderii parului. Maseaza delicat scalpul cu un catel de usturoi sau in amestec cu putin ulei de masline.

Aplicat pe cosuri, elimina bacteriile si ajuta la vindecarea acestora.

Daca vrei sa scapi de mirosul neplacut, mananca dupa patrunjel!


cancerul pulmonar insulina patrunjel
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1131 (s) | 35 queries | Mysql time :0.019590 (s)