News Flash:

Tot mai multi tineri fac infarct din cauza stresului, afirma medicii Serviciului de Ambulanta

17 Octombrie 2016
1087 Vizualizari | 0 Comentarii
stres
Varsta persoanelor care sufera un infarct miocardic sau un accident vascular cerebral este din ce in ce mai mica in judetul Hunedoara, medicii de la Serviciul Judetean de Ambulanta (SAJ) confruntandu-se cu astfel de cazuri si la oameni de 30 de ani sau chiar mai tineri, potrivit datelor statistice ale institutiei. 
Medicii apreciaza ca principala cauza a acestor imbolnaviri este stresul, dar si volumul de munca foarte mare la care s-au angrenat unii dintre cei care au avut nevoie de ingrijiri medicale. 
'In ultima perioada am constatat ca media de varsta a pacientilor a scazut. Avem pacienti foarte tineri, de 20-30 de ani, cu infarct miocardic sau cu accident vascular. Una din cauze este stresul, regimul alimentar total neadecvat si chiar numarul mare de ore de munca pe care l-au efectuat acesti oameni', a declarat purtatorul de cuvant al SAJ Hunedoara, dr. Calin Dumitrescu. 
Potrivit medicilor de la Ambulanta, media de varsta a anilor trecuti pentru astfel de cazuri era de circa 45-50 de ani. 
In acest an, echipajele de prim ajutor ale Ambulantei Hunedoara au intervenit la peste 51.500 de solicitari, in crestere fata de anul trecut, in conditiile in care institutia se confrunta cu un deficit de personal. 
Pe de alta parte, echipajele SAJ Hunedoara s-au clasat in primele opt pe tara la concursul national de profil, organizat zilele trecute la Sinaia, performanta fiind apreciata ca 'deosebita' de catre conducerea Ambulantei. 
'A fost o competitie foarte stransa. Este o performanta deosebita din punct de vedere al nivelului ridicat al acestui concurs', a spus directorul SAJ Hunedoara, dr. Valeria Filimon. 
Astfel, din cele 14 echipaje cu medic prezente in concurs, echipa din judetul Hunedoara s-a clasat pe locul 6. In ceea ce priveste echipele formate numai din asistenti medicali, SAJ Hunedoara s-a situat pe locul 8 din 21 de concurenti. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1120 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004694 (s)