News Flash:

Tot mai multi oameni mor de cancer la plamani desi nu au fumat niciodata! De ce?

30 Iunie 2018
1017 Vizualizari | 0 Comentarii
cancer la plamani

Decesele cauzate de cancerul la plamani chiar si la cei care nu au fumat nici macar o tigara se vor dubla in viitor, iar principala temere a medicilor este ca poluarea ar putea fi de vina. Daca actuala tendinta se mentine, aceasta cauza de deces va depasi ca procent cazurile in care oamenii mor de cancer la plamani din cauza fumatului, scrie gandul.info, care citeaza The Times. Anterior, cancerul la fumatori era de departe cel mai intalnit, iar tutunul era considerat responsabil pentru 9 din 10 decese.

Aproximativ 40 de milioane de oameni doar din Marea Britanie traiesc in zone in care nivelul de poluare a aerului depaseste cu mult limita legala admisa.

Oricum ar fi, un nou studiu derulat de Spitalul Royal Brompton si de Harefield NHS in Londra releva o crestere semnificativa a operatiilor si interventiilor pe pacienti nefumatori, iar Asociatia pentru Cercetarea Cancerului din Marea Britanie estimeaza ca poluarea este responsabila pentru 3.500 de astfel de situatii in fiecare an. 

Alte studii, insa, nu au descoperit clar acelasi tipar. Stephen Spiro, fostul director din medicina respiratorie de la spitalul care tine de University College a aratat intr-o declaratie pentru Reuters ca nu exista nicio dovada concreta ca boala cancerului la plamani devine mai frecventa in cazul nefumatorilor. „Cancerul la plamani va deveni mai frecvent la nefumatori ca proportie, pe masura ce numarul cancerelor din cauza tutunului incepe sa scada", a adaugat acesta. 

in fiecare an, doar in Marea Britanie sunt raportate 46.400 de noi cazuri si 36.000 de decese din cauza cancerului la plamani, intr-o situatie in care doar unul din 20 de pacienti supravietuieste cu aceasta boala mai mult de un deceniu. 

Problema poluarii este din ce in ce mai accentuata atat in Europa, cat si pe celelalte continente. Cea mai grava situatie este in Asia, acolo unde cancerele la plamani sunt mult mai frecvente din cauza poluarii. 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1171 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006674 (s)