News Flash:

Tot mai multe tentative de sinucidere in Timisoara

3 Iulie 2015
1192 Vizualizari | 0 Comentarii
Tot mai multe cazuri de tentative de suicid ajung la portile spitalelor din Timisoara in ultima vreme. Conform medicilor din urbea de pe Bega, sunt cazuri de tentative suicidale in fiecare zi.

Din pacate, in multe dintre aceste cazuri care vin pe usile spitalelor este vorba despre tineri care incearca sa incheie socotelile cu viata, din diferite motive. Unii au dezamagiri pe plan professional, ori in dragoste, sufera de anumite boli. Altii insa, vor doar sa atraga atentia asupra lor. Medicii spun ca sunt foarte frecvente aceste cazuri, de parasuicid.

“Nu exista zi in care sa nu vina tentative suicidale. Sunt foarte frecvente tentativele de parasuicid, in care, spunem noi, nici nu exista intentia adevarata de a muri, ci de a atrage atentia, un semnal de alarma, de a santaja, de a manipula, de a obtine anumite lucruri, de a te plange in vazul tuturor cand nimeni nu te mai asculta. Atunci faci un gest dramatic ca sa te asculte lumea. A crescut numarul de tentative de parasuicid. Vorbim, din pacate, mai mult despre tineri care nu mai au capacitatea ca sa fie senzitivi la bucurie, la placere, la valoare. Sunt tineri care nu au sens valoric, nu au un scop, nu au o limita. Sunt tineri care nu mai au autoritate combinata cu respect”, spune Monica Ienciu, seful Clinicii 1 Psihiatrie de la Spitalul Judetean Timisoara, potrivit tion.ro.

In aceasta sectie sunt internate anual aproximativ 2.000 de persoane cu diferite afectiuni psihice. De altfel, multi tineri sufera si un episod depresiv in jurul varstei de 21 de ani. In foarte multe cazuri exista semne sau simptome inca din adolescenta, fie minimalizate, fie trecute cu vederea, care se agraveaza in timp, explica medicii. Acestia atrag atentia si asupra semnelor depresiei la adolescenti: scaderea randamentului scolar, consumul de alcool sau alte substante, scaderea performantei, corigentele si absentele inexplicabile de la scoala.

De multe ori, tinerii, cand se prezinta pentru prima data la un specialist, acuza tulburari la nivelul gandirii, tulburari cognitive, tulburari de concentrare, ale atentiei si de memorie, care de multe ori sunt primele semne care apar intr-o boala psihica, mai precizeaza medicii.

tentative suicid spitalelor timisoara urbea bega parasuicid
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1145 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006893 (s)