News Flash:

Tot mai multe persoane sufera de aceasta boala fara sa isi dea seama. 6 semne ale acestei afectiuni care nu trebuie ignorate

8 August 2017
1138 Vizualizari | 0 Comentarii
Depresia4
Depresia poate fi o afectiune extrem de subtila. Poti intra in depresie fara sa-ti dai seama si chiar si prietenilor si familiei le poate fi greu sa identifice semnele acestei boli si, mai ales, sa vada aceste semne la tine. Un studiu recent arata ca oamenii care locuiesc in zonele urbane si, mai ales, tinerii, risca sa dezvolte o forma de depresie greu de depistat.

Studiul, citat de The Independent, a constat in intervievarea a 4.600 de persoane si arata ca 6 din 10 participanti identificau depresia drept o afectiune asociata cu o forma de dispret fata de sine sau rusine, in timp ce 7 din 10 aveau impresia ca prezinta semne ale aparitiei acestei afectiuni. 

Autorii studiului au facut un top al principalelor semne ale depresiei care sunt ignorate de mare parte dintre oameni:

- probleme de concentrare

- oboseala

- pesimism excesiv

- senzatie de foame excesiva sau lipsa poftei de mancare

- tristete

- dureri musculare

„Prin munca noastra ne dorim sa ajutam oamenii sa stie cand si cum sa trateze problemele de sanatate comportamentala, cum ar fi anxietatea sau depresia si sa evite toate problemele care pot izvori din acestea”, explica unul dintre autorii studiului, potrivit gandul.info.

depresia afectiune boli depresie
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1266 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006321 (s)