News Flash:

Tot ce trebuie sa stii despre Timisoara Air Show 2015

9 Iulie 2015
1140 Vizualizari | 0 Comentarii
Timisoara Air Show 2015
Oficialii Aeroportului International Timisoara se asteapta la peste 10.000 de spectatori in ziua mitingului aviatic Timisoara Air Show 2015. Pentru a evita problemele de anul trecut, cand multi timisoreni au facut kilometri pe jos din cauza ambuteiajelor si a numarului insuficient de locuri de parcare, in acest an, conducerea Aeroportului din Timisoara a decis suplimentarea numarului de locuri de parcare disponibile pentru spectatori, insa, ii sfatuieste pe timisoreni sa foloseasca autobuzul Expres 4, care, in ziua mitingului aviatic va circula din 15 in 15 minute.
Va reamintim ca Timisoara Air Show 2015 va avea loc sambata, 18 iulie, asta daca si conditiile meteo vor permite acest lucru. Organizatorii mitingului aviatic de la Timisoara, al doilea in tot atatia ani, promit spectatorilor un show de si mai mare amploare fata de anul precedent.
In cadrul mitingului aviatic vor putea fi urmarite evolutiile pilotilor din cadrul Fortelor Aeriene Romane, care vor face demonstratii cu escadrila de elicoptere PUMA IAR 330, cu un avion CJ71 Spartan si cu aeronave de vanatoare si interceptie. Aeroclubul Romaniei va fi prezent cu formatia „Hawks of Romania”, cu parasutistii din cadrul formatiei „Blue Wings” si cu formatia de zbor cu avioane ultrausoare „The Pellicand”. La acestea se vor adauga „Iacarii Acrobati” care vor incanta spectatorii si cu efecte pirotehnice, iar Formatia „Asalt” isi va demonstra indemanarea pe cer.
De asemenea, cei prezenti vor putea vizita o expozitie de aeronave si echipamente utilitare.
De aceea, nu e de mirare ca organizatorii se asteapta in acest an la un aflux si mai mare de spectatori. Pentru a evita cea mai mare problema de anul trecut, cea legata de ambuteiaje si locuri de parcare, directorul Aeroportului International Timisoara, Daniel Idolu, a anuntat ca, anul acesta, spectatorii vor avea la dispozitie 2000 de locuri de parcare in vecinatatea aerogarii, cu 800 mai multe decat anul trecut. De asemenea, la intersectii vor fi stationati politisti de la Rutiera, care vor dirija traficul.
“Fata de anul trecut am invatat din greseli. (…) Zona de parcare pentru public va fi la 200 de metri de aeroport. Vor exista 2000 de locuri de parcare. Anul trecut, am avut 1200 de locuri de parcare. De asemenea, intersectiile pana la aeroport vor fi dirijate de politistii de la rutiera, pentru a nu se mai crea ambuteiajele de anul trecut. (…) Principala preocupare a fost sa optimizam accesul pentru ca au fost blocaje de la iesire din oras, au fost si la Ghiroda. Am vrut sa optimizam si in cazul in care, doamne ferese, apar situatii de criza si atunci sa se poata interveni”, a explicat Daniel Idolu.
Directorul operational al Aeroportului din Timisoara, Marian Chivu, a explicat, la randul sau, ca pentru acest miting va fi deschis si un nou drum, cel care face legatura intre Giarmata Vii si drumul judetean spre aerogara.
Ambii oficiali ii sfatuiesc, insa, pe spectatori sa foloseasca mijloacele de transport in comun pentru a veni la mitingul aviatic ce va incepe la ora 9. Pentru aceasta, timisorenii au la dispozitie autobuzul Expres 4, care face legatura intre Bastion si Aeroportul International Timisoara si care va circula din 15 in 15 minute, evident, daca pe drum nu se vor crea ambuteiaje. Vedeti in galeria atasata acestui articol atat locatia parcarilor amenajate pentru acest eveniment, cat si rutele de acces, precum si zonele in care politistii de la Rutiera vor dirija traficul.
Primariile Resita si Caransebes, sponsori ai evenimentului. Primaria Timisoara nu a fost interesata
Interesant este ca printre sponsorii evenimentului, ale carui costuri sunt estimate a fi in jurul a 35.000 de euro, sunt primariile si Resita si Caransebes. Daniel Idolu, care este si consilier local PSD, a afirmat ca a transmis o adresa Primariei Timisoara, prin care a cerut sustinere pentru acest eveniment, insa spune ca nu a primit niciun raspuns.
Va reamintim ca Festivalul JazzTM a fost organizat dupa ce primarul Nicolae Robu a decis ca Primaria Timisoara sa nu mai sponsorizeze Festivalul de Jazz de la Garana, deoarece are loc intr-un alt judet. Iata, insa, ca cele doua primarii din judetul vecin nu isi pun astfel de probleme, atunci cand vine vorba de sponsorizarea unui eveniment de amploare.

daniel idolu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1206 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006826 (s)