News Flash:

Tortionarul Alexandru Visinescu a fost CONDAMNAT la 20 de ani de inchisoare

24 Iulie 2015
560 Vizualizari | 0 Comentarii
visinescu
Alexandru Visinescu, primul comandant de penitenciar din perioada comunista trimis in judecata pentru crime impotriva umanitatii, a fost condamnat la 20 de ani de inchisoare, vineri, de Curtea de Apel Bucuresti (CAB), urmand a fi si degradat militar.
Totodata, Visinescu trebuie sa plateasca, in solidar cu Ministerul Finantelor Publice, Ministerul de Interne si Administratia Nationala a Penitenciarelor, 300.000 de euro cu titlu de despagubiri urmasilor victimelor sale, astfel: 50.000 de euro catre partea civila Nicoleta Eremia, 100.000 catre partea civila Elena Iacob si 150.000 de euro Ancai Maria Cernea.
Instanta a mentinut sechestru asigurator pus de catre anchetatori pe imobilul in care locuieste Alexandru Visinescu, dar si pe o serie de actiuni pe care acesta le-ar detine la SIF.
Sentinta a fost pronuntata vineri de judecatoarea Carmen Veronica Gaina de la Curtea de Apel Bucuresti, la finalul unui proces de 10 luni.
Decizia nu este definitiva si poate fi contestata atat de procurori, cat si de aparatorii lui Visinescu.
Procurorii au cerut instantei o pedeapsa de 25 de ani de inchisoare pentru Alexandru Visinescu, maximul prevazut de vechiul Cod penal pentru tratamente neomenoase.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1067 (s) | 34 queries | Mysql time :0.043945 (s)