News Flash:

Toni Grebla intra in concediu de odihna din 27 ianuarie, anunta Curtea Constitutionala

27 Ianuarie 2015
1811 Vizualizari | 0 Comentarii
toni grebla
Curtea Constitutionala informeaza ca judecatorul Toni Grebla a anuntat ca, incepand cu data de 27 ianuarie, va intra in concediu legal de odihna.
Potrivit unui comunicat de presa al Curtii Constitutionale, plenul CC s-a intrunit luni pentru a lua act de declaratia judecatorului Toni Grebla comunicata presedintelui Curtii, Augustin Zegrean, "in temeiul art. 64 lit. d) din Legea nr. 47/1992" privind organizarea si functionarea institutiei. Prevederea legala mentionata stabileste ca judecatorii CC sunt obligati "sa comunice presedintelui Curtii Constitutionale orice activitate care ar putea atrage incompatibilitatea cu mandatul pe care il exercita".
In declaratia pe propria raspundere, Toni Grebla a afirmat ca nu a desfasurat si nu desfasoara activitati care ar putea atrage incompatibilitatea cu mandatul de judecator al Curtii Constitutionale pe care il exercita in prezent, se mentioneaza in comunicat.
"Avand in vedere cele declarate, Plenul Curtii Constitutionale a decis ca nu sunt incidente dispozitiile art. 62 din Regulamentul de organizare si functionare a instantei constitutionale, potrivit carora «Judecatorii Curtii Constitutionale raspund disciplinar pentru incalcarea, cu vinovatie, a dispozitiilor art. 64 din Legea nr. 47/1992, republicata», astfel ca, impotriva domnului judecator Toni Grebla nu poate fi pornita o actiune disciplinara", se precizeaza in comunicatul CC.
Conform sursei citate, "tinand seama de faptul ca demisia este un act juridic unilateral, plenul Curtii Constitutionale nu poate impune unui membru al instantei constitutionale luarea unei astfel de decizii".
In acest context, judecatorul Toni Grebla a anuntat ca, incepand cu data de 27 ianuarie, va intra in concediu legal de odihna, se mai arata in comunicatul CC.
Judecatorul Curtii Constitutionale Toni Grebla a fost dus, saptamana trecuta, cu mandat la Directia Nationala Anticoruptie, unde procurorii i-au adus la cunostinta ca este urmarit penal pentru trafic de influenta, constituirea unui grup infractional organizat si efectuarea de operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia, in scopul obtinerii de bani sau bunuri necuvenite.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1229 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004427 (s)