News Flash:

Toate produsele biocide folosite in spitale vor fi testate

8 Septembrie 2016
1219 Vizualizari | 0 Comentarii
spital arsi
Toate produsele biocide care se gasesc pe piata romaneasca si sunt utilizate in spitale vor fi supuse unor teste de eficacitate efectuate in laboratoare acreditate la standarde europene, a anuntat Ministerul Sanatatii.
"Toate produsele biocide din categoriile TP1 si TP2 care se gasesc pe piata romaneasca si au indicatii de utilizare in unitati sanitare vor fi supuse la teste de eficacitate in laboratoare acreditate la standarde europene. Producatorii si distribuitorii au un termen de 120 de zile pentru indeplinirea acestei cerinte. Testele vor fi efectuate pentru fiecare actiune declarata a fiecarui produs. Cu alte cuvinte, daca un produs biocid are, de exemplu, trei actiuni diferite (bactericid, sporicid si virulicid), atunci producatorul / distribuitorul trebuie sa prezinte trei buletine de analiza a eficacitatii, unul pentru fiecare actiune, la Comisia Nationala pentru Produse Biocide", potrivit unui comunicat al Ministerului Sanatatii.
Ministerul a anuntat si masuri noi de avizare a produselor biocide la intrarea pe piata. Astfel, producatorul / distribuitorul va trebui sa prezinte odata cu dosarul de avizare rapoarte de eficacitate realizate in doua laboratoare acreditate distincte pentru fiecare actiune declarata.
"Cu alte cuvinte, daca un produs biocid are, de exemplu, doua actiuni diferite (bactericid si sporicid), atunci producatorul / distribuitorul trebuie sa prezinte patru buletine de analiza, doua pentru fiecare actiune, la Comisia Nationala pentru Produse Biocide", se mai arata in documentul citat.
Totodata, pentru toate produsele biocide din categoriile TP1 si TP2 existente pe piata, producatorii / distribuitorii au obligatia de a prezenta la fiecare trei ani de zile doua rapoarte de eficacitate realizate in doua laboratoare acreditate distincte pentru fiecare actiune declarata a produsului.
"Cu alte cuvinte, daca un produs biocid are, de exemplu, cinci actiuni diferite (bactericid, mycobactericid, fungicid, sporicid si virulicid), atunci producatorul / distribuitorul trebuie sa prezinte zece buletine de analiza, doua pentru fiecare actiune, la Comisia Nationala pentru Produse Biocide la fiecare trei ani de zile", potrivit comunicatului de presa al Ministerului Sanatatii.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1214 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004305 (s)