News Flash:

Toate gospodinele trebuie sa stie asta: Cum se prepara cel mai sanatos si gustos piure de cartofi. Ce ingredient secret trebuie sa pui neaparat

18 Februarie 2016
34679 Vizualizari | 0 Comentarii
piureul
Piureul de cartofi pare o mancare banala, insa nu e deloc asa daca stii sa adaugi in el si ingredientele care il fac mai bun si mai sanatos. Uite cum prepar eu piureul de cartofi! Folosesc: 

6 cartofi de marime medie

jumatate lingura sare

3 linguri de unt gras 

jumatate cana de lapte fierbinte

2 linguri de smantana

sare dupa gust (si piper, optional)

Foloseste cartofi rosii, care nu absorb foarte multa apa. Pentru a se patrunde mai usor, cartofii vor fi taiati in cuburi mari. Se pun la fiert si se adauga sarea. Se incearca folosind o furculita. Atentie, nu trebuie sa ii fierbeti prea tare! Apa se strecoara, pastrand cartofii in oala in care au fost fierti (eu folosesc un ceaunel), deoarece caldura recipientului ajuta la pastrarea consistentei cartofilor. Se adauga smantana si untul, se amesteca bine, apoi se toarna laptele cald. Nu folositi mixerul sau blenderul intrucat piureul va iesi cleios; pisati-l cu ustensila speciala pentru piure. 

Urmeaza "cireasa de pe tort": ghimbirul. Da, piureul pe care tocmai l-ai preparat trebuie sa fie aromatizat cu acest condiment sanatos, despre ale carei beneficii incontestabile puteti citi accesand: 
Lasati putin piureul deoparte inainte de a-l servi, timp de 5 minute, pentru a permite aromei din ghimbir sa patrunda in compozitie. Serviti-l apoi ca si garnitura si veti vedea ce gust deosebit da ghimbirul acestui banal tip de mancare. Pofta buna!

mancare ingredientele
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1135 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006401 (s)