News Flash:

Toate gospodinele trebuie sa stie asta: 10 trucuri simple care te ajuta sa gatesti sanatos

11 Noiembrie 2015
543 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6563 RON (-0.0043)
USD: 3.8076 RON (+0.0190)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
gateste
Uneori, micile secrete fac diferenta in bucatarie. Cu ajutorul lor o mancareobisnuita poate sa straluceasca si sa devina memorabila. Tine-le minte si pune-le in aplicare data viitoare cand gatesti.

1.Nu toca usturoiul si ceapa prea devreme 

In momentul in care le tai, cele doua elibereaza arome si mirosuri puternice care se accentueaza pe masura ce trec minutele. Cel mai bine e sa lasi aceasta operatiune exact inainte sa ai nevoie de ele in mancare. Daca ai tocat insa ceapa, pune-o intr-un bol cu apa amestecata cu bicarbonat de sodiu (1 lingura bicarbonat pentru 250ml apa). Asta va atenua gustul intepator.

2. Nu scoate semintele de la rosii

Daca reteta nu cere in mod clar acest lucru, e mai bine sa lasi semintele si pulpa intacte. Semintele si pulpa carnoasa care le inconjoara contin cea mai mare parte din savoarea rosiei.
3. Foloseste "grasimi" proaspete atunci cand gatesti

Untul si uleiurile pot capata un gust ranced daca nu sunt pastrate in conditii optime, iar acesta va strica aroma finala a mancarurilor. Pastreaza untul intotdeauna in frigider si lasa-l cat mai putin timp pe masa la temperatura camerei. Iar uleiurile tine-le mereu intr-un dulap sau loc racoros si intunecat.

1.Nu toca usturoiul si ceapa prea devreme 

In momentul in care le tai, cele doua elibereaza arome si mirosuri puternice care se accentueaza pe masura ce trec minutele. Cel mai bine e sa lasi aceasta operatiune exact inainte sa ai nevoie de ele in mancare. Daca ai tocat insa ceapa, pune-o intr-un bol cu apa amestecata cu bicarbonat de sodiu (1 lingura bicarbonat pentru 250ml apa). Asta va atenua gustul intepator.

2. Nu scoate semintele de la rosii

Daca reteta nu cere in mod clar acest lucru, e mai bine sa lasi semintele si pulpa intacte. Semintele si pulpa carnoasa care le inconjoara contin cea mai mare parte din savoarea rosiei.

3. Foloseste "grasimi" proaspete atunci cand gatesti

Untul si uleiurile pot capata un gust ranced daca nu sunt pastrate in conditii optime, iar acesta va strica aroma finala a mancarurilor. Pastreaza untul intotdeauna in frigider si lasa-l cat mai putin timp pe masa la temperatura camerei. Iar uleiurile tine-le mereu intr-un dulap sau loc racoros si intunecat.

7. Aromatizeaza uleiul in care gatesti

Este foarte simplu daca adaugi la inceput in uleiul incins mirodenii uscate, condiemnte, ierburi aromatice, pe care sa le gatesti 1-2 minute. Abia apoi poti adauga alte ingrediente ca sa continui reteta.

8. Ai rabdare cand coci paine, placinte sau alete produse de patiserie

O crusta rumena este echivalentul unui gust perfect in cazul lor. Lasa-le sa capate o culoare aurie frumoasa la suprafata. Pentru placinte sau alte aluaturi ai grija, insa, sa nu se rumeneasca prea tare la baza.
9. Nu uita de umami 

Adica de gustul suprem si ingredientele care il asigura in orice reteta. Practic, grasimile intra in aceasta categorie, dar si sosul de soia, ciupercile sau ansoa. In functie de reteta ajusteaza putin gustul folosind si aceste ingrediente.

10. Incorporeaza ierburile aromatice proaspete la momentul potrivit 

Cimbrul, rozmarinul, oregano sau salvia trebuie puse in mancare de la inceputul procesului de gatire pentru a elibera maximul de gust. Lasa verdeturi precum patrunjelul, mararul, coriandrul, tarhonul sau busuiocul la final, altfel isi vor pierde aroma proaspata si culoarea. (sursa: foodstory.ro)

secrete bucatarie mancare
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0832 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012287 (s)