News Flash:

Toate gospodinele trebuie sa stie acest truc: Cum sa fierbi corect pastele ca sa fie sanatoase si gustoase

7 Martie 2016
14848 Vizualizari | 0 Comentarii
fiert paste
Pentru ca de multe ori timpul de fierbere precizat pe ambalaj nu se potriveste cu realitatea, trebuie sa inveti sa fierbi corect pastele ca sa eviti dezastrele culinare.

Cati gurmanzi, cam tot atatea feluri de paste si retete cu aceasta inventie italiana usoara si delicioasa: salate cu paste, lasagna rumenite sau rigatoni cu sos alb. De la paste invelite in sos cu carne, pana la paste lipicioase si moi nu e decat un pas.

Ca sa ai paste perfecte in farfurie, iti trebuie o oala adanca, o spatula si o strecuratoare. Fara ele fierberea pastelor poate fi compromisa. Mai adauga la ingrediente un praf de sare si poti sa treci la treaba.
Umple oala cu apa rece. Nu te zgarci pentru ca apa se evapora prin fierbere, asa ca s-ar putea sa ramai cu prea putina in oala si nu iti va fi prea usor sa fierbi in ea spaghetele lungi.

Adauga sare, dar nu si ulei. Desi uleiul este bun pentru a evita lipirea pastelor de oala, te vei alege cu paste uleioase de pe care sosul se va scurge cu siguranta. In schimb, sarea este necesara pentru ca, astfel, pastele vor fi mai gustoase pentru ca absorb mai usor lichidul si se umfla.

Lasa apa sa dea in clocot.

Masoara cantitatea de paste de care ai nevoie, tinind cont de faptul ca pastele isi dubleaza volumul cand sunt fierte.

Adauga pastele in apa care fierbe si amesteca bine cu o spatula. Este foarte important sa amesteci in primele minute dupa ce ai pus pastele in apa pentru altfel se vor lipi intre ele sau de oala.

Incepe sa numeri minutele de fierbere abia dupa ce apa da din nou in clocot. Cele mai multe tipuri de paste sunt gata in 8-12 minute.

Poti sa reduci acum intensitatea focului ca sa nu te trezesti ca spuma, care se formeaza la suprafata apei, iese din oala.

Gusta pastele ca sa te asiguri ca s-au fiert suficient. Pastele fierte „al dente” trebuie sa fie ferme, usor moi la suprafata si cu un miez mai tare. Poti sa si tai o pasta scoasa din oala. Mijlocul nu trebuie sa aiba culoarea alba intensa, ci sa fie opac.

Rastoarna pastele intr-o strecuratoare mare, deasupra chiuvetei. Scutura usor pentru a elimina excesul de apa.

Nu e nevoie sa le clatesti sub jet de apa rece daca felul de mancare este unul cald. Sosul de paste se lipeste mai bine de ele daca sunt calde. Cand se racesc amidonul din paste, care s-a umflat in procesul de fierbere, se cristalizeaza si devine insolubil, asa ca pastele nu vor absorbi foarte mult sos. In schimb, daca faci o salata rece de paste, poti sa pui strecuratoarea sub apa rece.

Sfaturi extra pentru retetele cu paste

Daca ai nevoie de un sos mai diluat pentru reteta ta, nu arunca apa in care ai fiert pastele. Aceasta are un continut ridicat de amidon in urma fierberii si va fi numai buna pentru a subtia usor sosul pentru pastele carboara, de exemplu. In plus, in cazul acestei retete va preveni intarirea oului cand intra in contact cu pastele calde.

Nu amesteca mai multe tipuri de paste in aceeasi oala. Fiecare dintre ele are timpul de fierbere ideal, asa ca te-ai putea alege cu unele paste mai moi sau cu unele nefierte.

Daca folosesti pastele pentru un fel care este copt, ai grija sa nu le fierbi de tot. Redu timpul de fierbere cu 3-4 minute pentru ca pastele vor avea timp sa se desavarseasca in cuptor.

Daca vrei o masa satioasa nu fierbe pastele prea mult, scrie foodstory.ro. Pastele „al dente" au un indice glicemic mic, ceea ce va ajuta la eliberarea energiei treptat, iar senzatia de foame apare mai tarziu. (sursa: obiectiv.info)

paste retete
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1161 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006808 (s)