News Flash:

Toate femeile trebuie sa stie asta: Probleme ce pot aparea dupa ce te epilezi in zona intima

18 Ianuarie 2017
1194 Vizualizari | 0 Comentarii
epilarea inghinala

Avem solutii documentate pentru cele mai comune cinci imperfectiuni inghinale, asa ca nu va mai trebui sa renunti la costumul tau de baie preferat in favoarea unor pantalonasi care sa acopere... dezastrul !


O arsura rosiatica
Daca pielea de acolo jos devine rosie la o ora sau doua dupa epilat, iar apoi te arde sau te mananca, de vina e probabil reactia alergica pe care ai capatat-o in urma epilarii cu ceara sau crema depilatoare, explica dr. Hilary Baldwin, profesor clinician de dermatologie la centrul medical SUNY Downstate.

Fuga la dus si clateste zona cu apa rece, pentru a indeparta particulele care produc alergia. Apoi aplica hidrocortizon sau o crema antihistaminica, pentru a domoli roseata.

Ca sa previi o viitoare izbucnire, trebuie sa identifici produsul care ti-a fost daunator si sa il inlocuiesti cu o versiune hipoalergenica dedicata pielii sensibile.

Taieturi micute care sangereaza
"Crestaturile sau zgarieturile apar cand te razi in graba sau cand o faci in sensul opus cresterii parului", spune Jennifer Lucas, medic la Cleveland Clinic Dermatology & Plastic Surgery Institute, in Ohio.

Asadar, data urmatoare ai rabdare si fa-o in directia corecta. Foloseste un aparat de ras cu cap pivotant, pentru a fi miscat in forma liniei bikinilor, reducand astfel sansele de a te taia.

Daca problema se iveste dupa ce te-ai epilat cu ceara, asigura-te ca smulgi fasia in directia inversa cresterii firului de par. Daca tragi prea in sus, e posibil sa o faci cu tot cu piele!

Trateaza taietura sau pielea julita apasand ferm un servet de hartie peste acel loc - astfel vei stopa sangerarea. Apoi acopera cu un strat de crema cu antibiotic.

Textura cremoasa va zori vindecarea, dar va impiedica si formarea unei cruste urate. Daca ti se va intampla de mai multe ori, indiferent de cum iti pliezi stilul de epilat sau tehnica in varianta cu ceara, treci pe un aparat depilator.

Punctisoare care iti provoaca prurit
Acestea apar in decurs de 24 de ore dupa ce folosesti aparatul de ras sau ceara, ca urmare a epilarii pielii uscate, lucru care duce la inflamarea acesteia.

Ca sa le previi, "da-te cu spuma sau gelul pentru epilat cu trei minute inainte sa incepi epilarea propriu-zisa", spune dr. Baldwin.

Un alt factor care provoaca puncte iritate: o lama atat de uzata, incat trebuie sa insisti in acelasi loc de mai multe ori, astfel ca pielea e agresata si mai predispusa la a se umfla.

De aceea, dermatologii sfatuiesc sa folosesti o lama de ras noua dupa fiecare a patra folosire. Cand iti apar semne rosii dupa epilatul cu ceara, e pentru ca si in acest caz, pielea a fost supusa unei agresiuni: probabil ca ceara a fost smulsa prea violent sau ca ai lasat-o prea mult timp intinsa.

Mai mult, pielea proaspat "despadurita" va fi intotdeauna sensibila. Hainele stramte sau materialele care irita pot cauza aparitia punctuletelor inestetice.

Daca ai cum, lasa pielea recent epilata sa respire si nu purta haine, macar pentru cateva ore. Totusi, indiferent de cauza, aceste puncte rosii sunt destul de usor de alinat - cremuieste-le cu hidrocortizon sau tine apasat pe ele o discheta de vata inmuiata in ceai negru (e anti-inflamator), iar in maximum o zi ar trebui sa dispara.

Daca problema persista, apeleaza la un doctor.

Punctisoare inflamate si inchise la culoare
Culoarea intunecata semnaleaza ca un fir de par a crescut sub piele. Iti dai seama de el in decurs de cateva zile, cand e deja metamorfozat intr-o umflatura mica si tare, afirma Martin Hyman, medic ginecolog cu specializare in metode de indepartare a pilozitatii la spitalul Overlook din New Jersey.

Scapa de firul incapatanat apasand pe el cateva minute un prosopel tinut sub apa calda, de cateva ori pe zi - aceasta metoda reduce inflamarea.

Daca te doare rau, poti sa inghiti un anti-inflamator care se ia fara reteta de la farmacie. Data viitoare cand te vei rade cu lama, exfoliaza- te cu o solutie salicilica sau cu acid glicolic, pentru a scapa de celulele moarte ale pielii, care pot impiedica dezvoltarea normala a firului de par.

La fiecare patru folosiri ale lamei de ras, schimb-o cu una noua si fa operatiunea in directia cresterii parului.

Umflaturi sensibile la atingere
Toate bacteriile care se aduna in zona ta intima cresc sansele ca un punct sa se infecteze mai rau - devine dureros la atingere si aduna puroi, declara dr. Lucas.

Pune niste antibiotic (Baneocin pudra sau unguent) si curata zona de doua ori pe zi cu un produs ce contine peroxid de benzoil in concentratie de 5%, pentru a usca mugurele de puroi.

Daca un punct devine rosu aprins, se mareste si doare insuportabil, e posibil sa fi degenerat intr-o infectie stafilococica. "Cauza e bacteria stafilococ care colonizeaza tegumentele majoritatii dintre noi", spune dr. Baldwin.

In unele cazuri, stafilococul ajunge sub piele si poate deveni letal. Daca acest punct mai apare, adreseaza-te medicului.


pielea proaspat stafilococul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1118 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004894 (s)