News Flash:

Toate femeile trebuie sa stie asta: Ce risca o gravida daca face efort in luna a opta de sarcina

30 August 2015
1200 Vizualizari | 0 Comentarii
gravida3
Gravidele care si-au propus sa munceasca pana aproape de momentul in care nasc ar trebui sa stie ca organismul lor va suferi la fel de mult ca in situatia in care ar fuma, arata un studiu recent.

Conform unui raport publicat de Journal of Labor Economics, care inglobeaza data obtinute in urma a trei cercetari realizate in Marea Britanie si SUA, femeile care procedeaza astfel aduc pe lume bebelusi cu greutate mica (cu circa 500 de grame mai usori) decat cele care au renuntat sa mai mearga la munca intre a sasea si a opta luna de sarcina. 

In plus, bebelusii nascuti de femeile care au muncit si intr-a opta luna de sarcina nu se dezvolta suficient in pantecul mamei, la fel ca si in cazul fumatoarelor, relateaza MedicalDaily. 

Bebelusii cu greutate mica la nastere risca sa aiba mai semnificativ mai multe probleme de sanatate pe parcursul vietii comparativ cu restul si o dezvoltare mult incetinita. 

Studiul a mai aratat ca tinerele care au mai putin de 24 de ani sunt singurele care pot merge la munca chiar si cand sarcina e avansata, in cazul lor efectele aparand foarte rar sau deloc.

gravidele bebelusi bebelusii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1216 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008491 (s)