News Flash:

Toate femeile trebuie sa stie asta: 7 urme pe care sarcina le lasa pe corpul tau

23 Ianuarie 2016
1558 Vizualizari | 0 Comentarii
gravida3

Nasterea este un miracol pentru orice femeie, dar cu toate acestea, sarcina iti poate modifica definitive corpul. Iata cateva urme pe care sarcina le lasa pe corpul tau:

1. Forma corpului 
Prima care ti se deformeaza in timpul sarcinii este forma generala a corpului. Proportiile si formele nu mai sunt aceleasi ca inainte de a ramane gravida. 

Este foarte posibil ca o silueta in forma de mar sa se transforme cu usurinta intr-una de para sau una zvelta si slaba intr-o silueta generoasa si ceva mai implinita ca inainte. 

Chiar daca slabesti si dai jos toate kilogramele de dupa nastere, este posibil ca forma corpului sa ramana permanent schimbata. 

2. Piele flasca pe abdomen 
In timpul sarcinii, pielea s-a intins pentru a permite fatului sa creasca si sa se dezvolte normal. 

Chiar daca dai burtica "jos" si arzi toate grasimile ramase, este posibil sa ai de-a face cu un surplus de piele, pe care nu ai cum sa il elimini. Se mai numeste, popular, si piele flasca. 

3. Sani lasati 
Sanii sunt atu-ul oricarei femei insarcinate. Printre toate simptomele, multe neplacute, cu care te confrunti in sarcina, marirea in volum a sanilor pare sa fie, de departe, cel mai de dorit. 

Ei se pastreaza la fel de mari si dupa nastere, dar dupa o perioada de alaptat bebelusul, vei constata o usoara "cadere" a lor. Daca inainte de sarcina puteai purta bluze fara sutien, dupa nastere, sanii tai nu vor mai avea acea forma placuta si vor deveni dependenti de sutien, pentru a-i sustine. 

4. Solduri "implinite" 
Nu numai burtica a avut de suferit in sarcina, cu un adaos considerabil de straturi adipoase. Acestea se pot depune si pe spate, la nivelul soldurilor sau chiar mai sus. 

Si, cum este foarte greu sa dai jos grasimea de pe solduri fara eforturi serioase de care nu prea ai timp, este posibil sa trebuiasca sa te impaci cu ideea ca le vei "purta" dupa tine permanent. 

5. Vergeturi 
Si daca te-ai dat cu lotiuni pentru prevenirea lor si daca nu, este posibil sa te alegi cu cateva vergeturi de toata frumusetea, in special pe burtica. 

Unele dintre ele se mai diminueaza pe masura ce pielea isi revine la normal dupa nasterea bebelusului, in timp ce altele se vor incapatana sa ramana permanent pe burtica ta. 

Poti incerca diverse tehnici moderne de indepartare a lor, prin intermediul laser-ului sau al altor astfel de procedee. Poate esti una dintre putinele norocoase... 

6. Celulita 
Sarcina vine la pachet cu un anumit numar de kilograme, dupa caz. Dupa nastere, ca orice mamica pretentioasa, incerci sa dai jos acel surplus de greutate si constati ca nu faci altceva decat sa accentuezi si mai mult celulita depusa pe coapse, burtica, solduri sau alte parti ale corpului. 

Uneori, slabirea brusca dupa nastere are acest efect nedorit, de a scoate la iveala fiecare particica bombardata de celulita. 

7. Varice 
Presiunea exercitata de burtica in crestere isi pune amprenta asupra oricarei gravidute, indiferent ca este sau nu predispusa la aceste probleme inestetice. 

Asa ca, este posibil sa te alegi cu cateva "panze de paianjen" cauzate de varice, in special pe picioare. Acestea dispar cu greu si necesita multa rabdare si multe tratamente. 


forma corpului sani lasati solduri implinite vergeturi celulita
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1246 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006092 (s)