News Flash:

Toader: Am cerut GRECO comunicatul privind obligativitatea recomandarilor. Nu exista comunicat oficial

12 Mai 2018
889 Vizualizari | 0 Comentarii
tudorel cu degetul 29760700

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, vineri seară, că a cerut GRECO comunicatul oficial privind obligativitatea recomandărilor din ultimul raport, fiind informat de către organismul european că nu există un comunicat ofical, ci o corespondenţă electronică.

"Astăzi am solicitat la GRECO să transmită şi la MJ comunicatul oficial referitor la " obligativitatea" recomandărilor din recentul raport, despre care se tot vorbeşte în presă. Răspunsul primit - "Nu există un comunicat oficial însă se pare că a existat o corespondenţă electronică la nivel de secretariat", a scris, vineri seară, Tudorel Toader pe pagina sa de Facebook.

Reacţia ministrului Justiţiei vine după ce, în spaţiul public, a apărut o adresă GRECO privind obligativitatea recomandărilor din raportul întocmit de Grupul Statelor împotriva Corupţiei din cadrul Consiliului Europei (GRECO).

Miercuri, Tudorel Toader a declarat la "Ora Guvernului" în Senat, unde a fost chemat de Opoziţie să dea explicaţii despre raportul Greco, că acesta este un document facultativ.

"Raportul GRECO, din păcate, a fost transformat într-o temă politică, mult mediatizată şi cu prea multe inexactităţi. Vă dau trei exemple. Iniţial eu am fost invitat pe 3 mai să răspund întrebărilor, a fost amânat fără ca eu să ştiu în prealabil şi nici imediat după, iar un grup parlamentar a ţinut paginile presei, spunând că ministrul se sustrage de la prezentarea în Parlament. O inexactitate pentru că eu am spus că voi veni şi voi răsounde la întrebări. În al doilea rând, am fost somat să public în ziua aceea raportul, dacă nu înseamnă că am ceva de ascuns. Această somaţie venea de la o anumită platformă, asociaţie, care a trecut prin cabinetul mMinisterului Justiţiei precum şi o doamnă al cărei nume prefer să nu-l pronunţt. Ce spune procedura GRECO. Se face vizita, se adoptă raportul, se preiau, nu se preiau observaţiile. Se face memorandum. Transmite GRECO, publicăm şi noi, ceea ce am făcut imediat. Această somare să publicăm imediat în ziua adoptării raportului, categoric a fost făcută cu rea credinţă, pentru că, potrivit procedurii nu ai cum să public imediat. În al treilea rând, un reprezentat al Opoziţiei mă întreba când vreţi să traduceţi raportul în limba română şi să-l publicaţi. El era tradus şi publicat pe site-ul Ministerului Justiţiei", a afirmat Toader la tribuna Senatului.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1331 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007973 (s)