News Flash:

Titularizare 2018: Incep probele orale si inspectiile la clasa, in cadrul examenului

10 Mai 2018
1015 Vizualizari | 0 Comentarii
titularizare

Aproximativ 31.000 de cadre didactice s-au inscris pentru a sustine examenul de titularizare, a precizat Ministerul Educatiei, la solicitarea MEDIAFAX, urmand ca in perioada 10 mai-29 iunie sa se desfasoare probele orale si inspectiile la clasa. Pe 11 iulie va avea loc proba scrisa.
Potrivit calendarului publicat de Ministerul Educatiei, in perioada 10 mai - 29 iunie vor avea loc probele orale si inspectiile la clasa in cadrul examenului de titularizare, urmand ca pe 11 iulie, profesorii care doresc sa obtina un loc stabil la catedra sa sustina si proba scrisa.

La solicitarea MEDIAFAX, Ministerul Educatiei a comunicat ca s-au inscris aproximativ 31.000 de cadre didactice, dintre care 4.500 sunt absolventi ai promotiei curente.

Potrivit sursei citate, au fost publicate aproximativ 4.500 de posturi didactice vacante pentru angajare pe perioada nederminata, din care peste 3.300 in mediul urban si 1.140 in mediul rural.
Inscrierea candidatilor la concurs a avut loc in perioada 20 aprilie – 3 mai, inclusiv pentru absolventii promotiei curente, iar etapa de verificare a dosarelor si de validare a fiselor de inscriere s-a derulat in perioada 4-9 mai 2018.

Rezultatele vor fi afisate pe 17 iulie, iar notele finale, in urma contestatiilor, vor fi comunicate pe 24 iulie.

Conform metodologie de examen, pentru a fi angajati pe perioada nedeterminata (titularizare), candidatii trebuie sa obtina minimum nota sapte atat la proba scrisa, cat si la proba practica/inspectia speciala la clasa in profilul postului. Pentru a fi angajati pe perioada determinata (suplinire), candidatii trebuie sa obtina minimum nota cinci atat la proba scrisa, cat si la proba practica/inspectia speciala in profilul postului.

Un candidat a avut dreptul de a se inscrie la concurs in unul sau mai multe judete, iar repartizarea pe posturi se va face prin sedinta publica, in ordinea notelor obtinute la examen, se mai arata in metodologia aprobata de MEN.

Anul trecut, rata de promovare a examenului de titularizare a fost de peste 47,% in randul candidatilor care au obtinut note egale sau mai mari de 7.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1192 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005801 (s)