News Flash:

Tinerii din judetul Caras-Severin solicita teren pentru case, dar nu reusesc sa le ridice

5 August 2014
636 Vizualizari | 0 Comentarii
Numai o treime dintre cei 15 tineri din municipiul Resita care au primit in zona Lend parcele in folosinta gratuita pentru construirea de locuinte au reusit sa ridice casele in termenele prevazute de legislatia in vigoare, pentru ceilalti fiind dispusa retragerea dreptului de folosinta.
In urma verificarilor efectuate de catre inspectorii din cadrul Directiei de Urbanism si Amenajarea Teritoriului, s-a constatat ca sunt in lucru si aproape de finalizare patru constructii, iar pe o parcela s-a executat doar fundatia, lucrarile fiind abandonate si autorizatia de construire expirata. 
'In acest caz, vor fi luate masurile legale conform Legii nr. 50/1991, in vederea aducerii parcelei de teren la forma initiala. Avand in vedere ca ceilalti zece titulari nu si-au respectat obligatiile, este necesara retragerea dreptului de folosinta conform Legii nr. 15/2003 si Legii nr. 50/1991', a declarat luni, pentru AGERPRES, Roxana Topala, purtator de cuvant al Primariei Resita.
Pana in prezent, Directia pentru Administrarea Domeniului Public si Privat al municipiului Resita a centralizat 127 de cereri pentru atribuirea de terenuri pentru tineri, care urmeaza a fi analizate de catre o comisie.
Pe viitor, pentru a satisface cat mai multe solicitari, Directia pentru Administrarea Domeniului Public si Privat al Municipiului Resita va identifica noi locatii care se preteaza construirii de locuinte.
Suprafata de teren ce poate fi atribuita tinerilor este intre 150 si 300 metri patrati, iar solicitantul trebuie sa aiba intre 18 si 35 de ani si sa nu detina in proprietate o locuinta sau un teren destinat construirii unei locuinte. De asemenea, solicitantul trebuie sa faca dovada ca are in banca suma de peste 15 mii lei, deoarece poate acumula astfel cinci punte suplimentare la evaluarea de catre comisie. AGERPRES

municipiul resita roxana
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1051 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012427 (s)