News Flash:

Timisorenii vor avea cel mai complex parc de distractii din tara

27 Iulie 2014
661 Vizualizari | 0 Comentarii
La o ora jumatate de mers pe autostrada, timisorenii vor avea acces la un parc tematic in cadrul caruia fiecare membru al familiei va avea ceva de facut. Parc de aventura, piste de biciclete, sporturi extreme, pationar, echitatie, aquapark, toate vor fi ridicate prin intermediul unei finantari cu bani europeni. Toate la Arsenal Park.
Deocamdata toate acestea sunt planuri de viitor. Daca in cazul accesului intr-o ora si jumatate nu se prea stie cand dezideratul va prinde contur, acesta fiind independent de dorinta celor de la Arsenal Park, restul investitiilor sunt in curs, iar primele inaugurari au loc intr-o luna. Chiar daca distanta de la Timisoara la complexul fratilor Marius si Emil Cristescu este una mai mare, Arsenal Park si noile atractii vor fi pentru locuitorii orasului o alternativa extrem de placuta pentru petrecerea unui concediu sau a unui weekend in aceasta locatie.
Vorbim de o investitie de sase milioane de euro, din care jumatate sunt bani europeni. Intreaga structura care se va crea prin intermediul proiectului va functiona ca un tot unitar, fiind destinata atat turistilor care vor utiliza si serviciile de cazare din cadrul Arsenal Park, cat si turistilor interesati doar de componenta de agrement. Structura de agrement care face obiectul proiectului va cuprinde urmatoarele obiective: centru spa, sala multifunctionala, loc de joaca pentru copii, traseu de catarat in copaci, piste de biciclete si plimbare, amenajare turn pentru sporturi extreme, patinoar, skate park, centru de agrement calare.
In data de 23.06.2014 a fost dat ordinul de incepere a lucrarilor. O parte dintre dotari au fost deja receptionate (dotarile pentru locul de joaca pentru copii), iar restul sunt comandate, pentru sapte din cele noua obiective, cu exceptia centrului spa si a salii multifunctionale. Se estimeaza ca lucrarile de constructie aferente ultimelor sapte obiective se vor finaliza in luna iunie 2015. In ceea ce priveste primele doua obiective (centrul spa si sala multifunctionala), acestea vor putea fi finalizate pana cel tarziu in luna august 2015, deoarece intreaga structura de agrement creata prin proiect va trebui sa fie functionala pana cel tarziu in 24.08.2015.
Unul dintre cele mai interesante obiective este un parc de aventura, un traseu de catarat in copaci cu sase trasee de diferite dificultati, pentru copii si pentru adulti, format din peste 70 de platforme si dispozitive amplasate la o inaltime de pana la 25 de metri. Vor mai fi 9 kilometri de piste de biciclete si plimbare asfaltate. De asemenea, se va amenaja un turn pentru sporturi extreme cu o inaltime de 40 de metri, de pe care va porni o tiroliana cu lungimea de 600 de metri (va fi cea mai lunga tiroliana din tara). Pe turn va functiona un dispozitiv Powerfan pentru Bungee Jumping
Vor mai fi amenajate un patinoar sintetic, un skate parc din beton cu suprafata de 1.500 de metri, inclusiv un centru de agrement calare.
Valoarea totala a proiectului este de 27.642.394,85 lei, din care asistenta financiara nerambursabila este de 12.076.423,39 lei .
Proiectul este co-finantat prin REGIO – Programul Operational Regional 2007-2013, dupa cum urmeaza: Fondul European de Dezvoltare Regionala 55,33%, bugetul de stat 4,67%, iar restul contributia beneficiarului (40%), in baza contractului de finantare incheiat cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.
„Noi ne propunem sa facem aici un centru in care fiecare membru al familiei sa aiba ce face, de la copil la adult”, ne-a declarat Marius Cristescu, cel care a avut ideea infiintarii Arsenal Park, luand decizia sa investeasca intr-o idee extrem de curajoasa la acea vreme.
„Avem in vedere extinderea capacitatii de cazare pana la 400 de locuri si executarea unui foraj de apa termala pentru alimentarea SPA-ului si pentru incalzirea intregului complex”, a mai spus Marius Cristescu pentru Tion.ro.
In anul 2013 s-au cazat la Arsenal Park 35000 de turisti, iar in afara acestora, complexul a mai fost vizitat de alte 40.000 de persoane. In 2014, Arsenal Park are cu 17% mai multi clienti (vizitatori si turisti cazati) fata de aceeasi perioada a anului 2013.
„Clientii nostri au apreciat foarte mult activitatea de TIR cu arme de foc din dotarea armatelor din lume (Kalasnikov, M 10) care se desfasoara incepand de anul acesta in poligonul unitatii si plimbarile cu transportorul senilat din dotarea armatei romane”, a mai spus Marius Cristescu.
Aproximativ 15% dintre clientii Arsenal Park au fost turisti straini, in principal din Ungaria, Serbia, Croatia, Germania, Danemarca si Statele Unite ale Americii. 

aquapark arsenal park
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1023 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013715 (s)