News Flash:

Timisorenii sunt asteptati sa se inscrie la prima editie SoapBox Race in Romania

3 Mai 2014
604 Vizualizari | 0 Comentarii
Pe locuri, fiţi gata, start! Semaforul indică culoarea verde, iar radarele de pe traseu sunt pornite! Asta se va întampla pe 14 septembrie, în centrul Bucureştiului – Red Bull Soapbox Race, o competiţie plină de vitezomani şi pasionaţi de maşini şi lucruri cu roţi, în general, care-şi pun imaginaţia la treabă, rescriind toate regulile raliurilor urbane.
Red Bull Soapbox Race este un bal mascat al curselor auto, spun unii, un Halloween pe roţi, conform altora. Noi spunem că este un Grand Prix unde şoferii amatori se urcă la volanul unor vehicule artizanale, care funcţionează pe bază de curaj, gravitaţie şi un pic de Red Bull. De fapt, cele mai importante unelte din cutia ta sunt creativitatea şi bucuria competiţiei. Şi bineînţeles, setea de viteză. Acest eveniment unic de racing nemotorizat e o provocare şi pentru şoferii experimentaţi, şi pentru amatorii care sunt în stare să deseneze şi să construiască nişte grozăvenii cu roţi şi să concureze contratimp într-o cursă la vale, căci acolo e finişul.
Acest eveniment este în primul şi în ultimul rand, o cursă. Aşadar, cea mai rapidă maşină care trece finişul sigur va fi privită cu ochi buni. (De reţinut că trebuie să şi fie cineva în maşina care trece finişul.) Totuşi, dacă termini primul, nu înseamnă că o să caştigi automat (sau manual). Viteza e plictisitoare dacă n-are un pic de personalitate. De fapt, dacă nu are MULTĂ personalitate! Echipele sunt jurizate dupa trei criterii: viteză, creativitate şi impresie artistică. Aşa că piloţii trebuie să ne uimească cu prezenţa lor scenică, să ne impresioneze cu prototipul lor de soapbox şi, bineînţeles, să ne dea pe spate cu show-ul lor.
Red Bull a organizat pană acum zeci de astfel de curse în toată lumea, de la prima cursă în Belgia, în anul 2000, pană în Australia, din Africa de Sud pană în Jamaica, iar în 2014 ajunge şi în Romania, pentru prima oară. De-a lungul timpului s-au perindat pe piste de la prototipuri hiperrealiste de maşini şi pană la orice le trecea prin cap participanţilor. Orice care sa aibă roţi şi să îi ducă pană la finiş.
Şi tu poţi intra în manualele de istorie pentru cum te avanţi spre finiş în maşina ta 100% originalo-artizanala, cu propulsie pe bază de gravitaţie, adică nemotorizată. Maxim 70 de echipe vor fi selectate să ia startul în cursa anului.
CĂUTĂM ŞOFERI ZURLII ŞI ECHIPE ŢĂCĂNITE!
Ce trebuie să faci pentru a participa la Red Bull Soapbox Race?
In primul rand, trebuie să gaseşti alţi 2-3 şoferi amatori pasionaţi de maşinării.
1 – SOLICITĂ KITUL DE INSCRIERE PE www.redbull.ro/soapbox
2 – STUDIAZĂ KITUL DE INSCRIERE - In acest kit vei găsi cateva sugestii despre cum să faci un prototip reuşit şi destule informaţii cat să nu derapezi în timp ce-ţi construieşti soapbox-ul.
3 – TRIMITE SCHITA MAŞINĂRIEI ŞI DATELE ECHIPEI - După ce ai înţeles tot ce ai de făcut, completează paginile de schiţe primite şi trimite-ni-le scanate pe e-mail sau prin poştă, împreună cu formularul de înscriere, pană pe 30 iunie. Nu uita că poţi să incluzi oricate materiale adiţionale/alternative/auxiliare vrei (fotografii, filmuleţe, etc.). Cu cat mai multe, cu atat mai bine!
4 – SELECŢIA
Pană la 70 de echipe vor obţine permisul de rostogolire spre finiş în maşinile lor soapbox 100% originalo-artizanale. Echipele sunt alese pe baza ingenuozităţii, creativităţii şi fezabilităţii tehnice ale proiectului, dar şi ţinand cont de respectarea regulilor de proiectare. Ziuadevest.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0883 (s) | 23 queries | Mysql time :0.028676 (s)