News Flash:

Timisorenii strang bani pentru prima clinica de recuperare oncologica din Romania

8 Martie 2015
1185 Vizualizari | 0 Comentarii
Vineri seara, la vernisajul expozitiei filantropice a fotoreporterului timisorean Marius T. Morariu, „Fotoreportajul, intre cronica si... tandrete”, ce a avut loc in holul Filarmonicii Banatul din Timisoara, s-au strans peste 1000 de euro. Banii vor merge la ridicarea Clinicii Nera, prima clinica de recuperare oncologica din Romania.
Expozitia face parte din campania Asociatiei Pro Philarmonia de strangere de fonduri pentru finalizarea Clinicii Nera. Fotografiile lui Marius T. Morariu surprind imagini din ultimele trei stagiuni ale Filarmonicii „Banatul”.
„Am ales fotografii care ilustreaza concertele si munca artistilor Filarmonicii Banatul. Expozitia sprijina un proiect de suflet al Asociatiei Pro Philarmonia, finalizarea lucrarilor de edificare a Clinicii Nera, singurul sanatoriu de recuperare oncologica din tara noastra, realizat prin eforturile prof.univ.dr. Pavel Chirila, directorul Fundatiei Sfanta Irina. Este vorba despre un proiect atat de generos incat nu am putut sa nu ne implicam”, a spus autorul fotografiilor, scrie tion.ro.
Emotionat de acest gest, ctitorul Clinicii Nera a afirmat ca, deruland acest proiect, a inteles ca „Dumnezeu isi alege binefacatorii...”, Filarmonica din Timisoara fiind singura institutie culturala din Romania care s-a implicat din proprie initiativa in sprijinirea financiara a proiectului.
„Filarmonica Banatul este un caz special. Nu am batut la usa acestei institutii, au venit dansii spre noi. Si nu o data, ci de doua ori (n.r. - anul trecut, in urma unui concert al Filarmonicii Banatul care a completat o magistrala conferinta a lui Dan Puric, s-au strans 10.000 de euro pentru Clinica Nera. In acel context s-a nascut ideea lui Marius T. Morariu de a organiza aceasta expozitie). Nu pot sa le fiu decat recunoscator. Ii consideram pe acesti oameni ctitorii acestui asezamant”, a declarat Pavel Chirila.

pavel chirila
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1315 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006424 (s)