News Flash:

Timisorenii s-au saturat de sistemul centralizat de incalzire. Peste 3.000 de cereri de debransare la Colterm

18 Octombrie 2014
2149 Vizualizari | 1 Comentarii
 Conducerea Colterm nu are, la ora actuala, o situatie clara asupra debransarilor ilegale de la sistemul centralizat de incalzire al Timisoarei. Anul acesta la societatea de termoficare au ajuns peste 3.000 de cereri de deconectare, iar aproape 800 au fost respinse. Autoritatile locale urmeaza sa verifice acum daca solicitantii s-au resemnat dupa ce au primit raspunsul negativ sau… daca l-au ignorat si s-au debransat. Daca au optat pentru varianta a doua risca amenzi de pana la 1.000 de lei.
La ora actuala, aproximativ 65.000 de apartamente sunt racordate la sistemul centralizat de termoficare in Timisoara, potrivit reprezentantilor Colterm.
Conducerea companiei sustine ca numarul debransarilor este in scadere, ba chiar ca au fost si mai multe cereri de rebransare anul acesta. Mai mult, actualul director general al Colterm, Cristian Mircea, se asteapta la „o recuperare masiva a clientilor” de anul viitor. El spune ca principalul motiv de nemultumire al timisorenilor care au ales sa renunte la sistemul centralizat a fost cel legat de apa calda, si nu de pretul gigacaloriei sau alte cauze. Apa calda care vine dupa lungi asteptari…
„Totalul numarului de cereri de deconectare a fost de 3.105, din care 773 au primit aviz negativ, vorbim de cereri respinse. Din istoria anilor trecuti si cei care au primit aviz negativ s-au deconectat… Am avut si cereri de reconectare, atat de la societati, cat si de la persoane fizice, de la asociatii de proprietari, in jur de 100. Anul trecut au fost 10-15. Apa calda ii deranjeaza pe cei care se debranseaza. Am constatat ca avem 5.000 de metri de retele de recirculare care nu sunt facute, nu au existat niciodata, n-au fost facute. Am reusit sa facem 1.500 de metri, dar toate aceste lucruri inseamna investitii, retele noi de recirculare a apei calde. Am identificat problema, la anul vrem sa finalizam tot. De anul viitor ne asteptam la o recuperare masiva a clientilor”, a declarat seful Colterm.
In ceea ce priveste debransarile ilegale, directorul societatii spune ca autoritatea locala, deci primaria, este cea care trebuie sa faca verificari.
„Autoritatea locala are obligatia de a verifica, nu Coltermul (…) Primaria presupun ca este in verificari. In cazul celor care s-au debransat abuziv sanctiunile constau in amendaintre 500 si 1.000 de lei si sunt obligati sa-si repuna instalatia in situatia avuta anterior, trebuie sa se debranseze”, a afirmat Mircea.
El a explicat ca sunt si cazuri in care locatarii ajung la procese din cauza deconectarilor.
„Sunt cazuri in care oamenii sunt in instanta si ne cer documentele care au stat la baza deconectarii. Am cazuri de oameni care se dau in judecata pentru fals si uz de fals, ca nu ar fi semnat vecinii pentru cererea de deconectare”, spune directorul Colterm, scrie tion.ro.
Reprezentantii Primariei Timisoara au afirmat ca au primit de la Colterm situatia cererilor de deconectare care au primit raspuns negativ, inregistrate anul acesta pana in data de 15 octombrie, si urmeaza sa inceapa verificarile.

conducerea colterm
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1179 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006747 (s)