News Flash:

Timisorenii, revoltati ca nu mai au voie cu cainii si bicicletele in Parcul Padurice

4 Iulie 2016
1299 Vizualizari | 0 Comentarii
fotovideo cei mai frumosi caini au facut show parcul central din cluj curse de atelaje si
Un timisorean a scris pe un blog povestea unui barbat care obisnuieste sa se plimbe prin Paduricea din Girocului de vreo 30 de ani. 
„Pentru ca nu are masina si nu e de acord ca «traim in epoca automobilului», circula cu bicicleta. Venea zilnic in parc, pe la orele pranzului, facea o tura, isi cauta un loc si se aseza, gandindu-se la viata care pentru el aproape a trecut. (…) Pe acest domn il vad in parc de vreo 30 de ani. Dintotdeauna si-a plimbat aici cateii, cateva generatii de catei. Pe Paco, pe fiul lui Paco si multi altii. E si el in varsta, are vreo 85 de ani. Spune ca atat timp cat traieste va avea un catel, pentru ca «ce viata e aceea fara caine»? In ciuda faptului ca niciodata (ma refer la ultimii 40 de ani) in acest parc nu a existat vreun incident provocat de biciclete sau de vreun caine, acestor domni primarul orasului le-a interzis sa mai vina in parc si i-a obligat sa-si abandoneze tabieturile de-o viata”, a scris Anton Kovacs pe blogul sau.
Un alt timisorean ne-a scris pe adresa redactiei ca nu intelege cum poate ajunge la canisita cu cainele, daca intra din cealalta parte a parcului. Va fi nevoit sa ocoleasca, pentru ca la intrarea in Padurice au fost puse deja semnele de interdictie, iar aleea pe care este permisa plimbarea cu caini se afla oricum la marginea parcului.
„Deci, in Parcul Padurice este interzis accesul patrupedelor de orice marime si forma! Cum vom ajunge in canisita daca accesul este restrictionat? Ocolim parcul? Cine a scris aberatiile astea? Seminte nu este voie, dar nuci?”, ne-a scris cititorul revoltat.
Primarul Timisoarei spune ca a recurs la interdictie pentru ca mai multi oameni s-au plans de timisorenii care isi plimba patrupedele prin parc. Tocmai de aceea, spune edilul-sef, s-a optat pentru amenajarea unui spatiu mai mare in care timisorenii sa-si poata plimba animalele de companie.
„La canisita se poate ajunge pe aleea pe care accesul cainilor este permis. Exista trasee care pot fi folosite de cei cu caini, pentru a ajunge la canisita. Daca indicatoarele nu sunt puse inca, se vor pune. Cetatenii sunt foarte multumiti de modul in care s-a procedat in Parcul Padurice. Am extins canisita, asa cum le-am promis celor care vin cu caini acolo si am extins-o destul de mult. Am impartit-o in doua, o parte dedicata cainilor mici, o parte dedicata cainilor mari. Am facut o alee de promenada in jurul canisitei, dedicata exclusiv celor cu caini si este o alee de doi metri latime, deci o alee considerabila. Evitam in modul acesta conflictele interminabile intre cei cu caini si cei fara caini. Daca nu sunt puse indicatoare peste tot, se vor pune, ca sa fie foarte limpede si sa scapam de aceste dispute care stricau bucuria oamenilor. Oamenii se duc in parc sa se simta bine si vesnic au aparut scandaluri. Am fost acolo si dupa ce am introdus aceste restrictii si m-au oprit o multime de oameni sa-mi spuna ca este foarte bine si ca e liniste”, a explicat Nicolae Robu.
Anton Kovacs crede insa ca decizia autoritatilor locale de a interzice accesul cu caini si cu biciclete ii invrajbeste, de fapt, pe timisoreni:
„S-a ajuns la situatii inadmisibile, tot felul de toape, jalnice ramasite ale unor vremuri demult trecute sau deseuri abandonate ale migratiei spre vest isi permit sa agreseze oamenii care se plimba linistiti impreuna cu animalele de companie, asa cum o fac dintotdeauna. Striga la ei, ii agreseaza verbal sau arunca in parc momeli otravite. Iar autoritatile, prin interdictiile impuse, incurajeaza acest comportament, sadind germenii unei societati in care pegra primitiva si lipsita de cel mai elementar simt civic va face legea”.
Lucrarile in fosta pepiniera a Timisoarei au inceput in urma cu un an. Timisorenii vor admira acolo doua lacuri cu nuferi, dar si sapte gradini tematice: italiana, greceasca, spaniola, englezeasca, cea cu flori aromatice, cea cu rosariu sau cea romantica. A fost amenajata si o zona cu stancarie, unde au fost aduse 500 de tone de piatra, dar si o canisita, impartita in doua: pentru caini mai mici si pentru caini mai mari.
Vizitatorii se pot bucura si de locuri de joaca – unul pentru copiii cu varste intre 2 si 14 ani si altul pentru copiii cu handicap, de un traseu pentru biciclistii cu BMX, dar si de un mini-parc de skate, de o zona cu echipamente de fitness, precum si de un teren de sport sau de o zona de odihna, unde va fi internet wireless.
In Padurice au fost amplasate 11 sezlonguri de piatra, 83 de banci, peste 90 de cosuri de gunoi si corpuri de iluminat fotovoltaice.
Reamenajarea Parcului Padurice costa Primaria Timisoara peste 1,2 milioane de euro, adica peste 4,6 milioane de lei. Parcul ar fi trebuit sa fie redeschis oficial la data de 15 iunie, insa ploile din ultima perioada le-au stricat planurile autoritatilor.
Parcul Lidia a fost amenajat in anul 1900, fiind gandit ca o pepiniera cu o sera, un grajd si o casa, unde au fost crescuti mii de arbori ce erau plantati mai apoi in oras. Intre timp, pepiniera a fost mutata in Ciarda Rosie. Parcul a fost reamenajat 90 de ani mai tarziu, structura actuala existand din 1999, cand au fost conturate aleile.
Oficialii primariei sustin ca acesta este cel mai tanar parc din Timisoara. Parcul delimitat de strazile Maresal C-tin Prezan, Uranus, Aleea Sanatatii si Versului se numeste, oficial, Parcul Padurice, in urma unei hotarari de consiliu local, adoptata in luna decembrie a anului trecut.

timisoarei tone piatra canisita impartita bmx
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1330 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005054 (s)