News Flash:

Timisoreni, pregatiti-va de noi santiere!

29 Octombrie 2014
624 Vizualizari | 0 Comentarii
De studii de fezabilitate si proiecte cu siguranta nu va duce lipsa administratia Robu. Reprezentantii Primariei Timisoara au cerut pregatirea documentatiilor pentru o multime de lucrari de infrastructura pentru care ar urma sa se incerce accesarea de fonduri europene, altele urmand sa fie asumate pe venituri proprii. Printre acestea se numara amenajarea pasajului rutier din Piata Victoriei si a unei parcari subterane cu 700 de locuri, largirea strazilor Podeanu si Martirilor, amenajarea Inelului IV de circulatie, largiri de poduri si pasaje sau noi poduri si pasaje si lista… poate continua.
Primarul Nicolae Robu este de parere ca, dupa campania de asfaltari de drumuri si trotuare pe care a pornit-o, „marile artere arata acum intr-adevar asa cum trebuie sa arate intr-un oras cu pretentii cum este Timisoara”, chiar daca mai este inca mult de lucru…
„ Am facut progrese uriase si oricine poate vedea aceste progrese. Orasul nostru are peste 1.000 de strazi: Noi am reusit sa punem la punct 300, inca mai e mult de lucru. Nu ne-ar putea depasi decat Bucurestiul…”, crede Robu. Vorbim in principal despre lucrari de intretinere si reparatii care se fac pe banda rulanta si pentru care se pregateste acum o noua rectificare de buget, astfel incat sa se mute bani de la sectiunea de dezvoltare la cea de functionare.
La capitolul investitii de viitor, primarul a prezentat zilele trecute o lunga lista de idei de proiecte pentru care, a spus el, se va incerca atragerea de fonduri europene pe urmatorul exercitiu financiar, pentru perioada 2014-2020.
„Noi suntem pregatiti cu studii de fezabilitate si proiecte tehnice fie deja finalizate, fie aflate in lucru, pentru o multime de obiective pentru care vom incerca sa atragem fonduri europene pe exercitiul programatic 2014-2020, dar pentru o parte dintre aceste obiective suntem dispusi sa asiguram si finantare din venituri proprii pentru ca ele sa poata intra mai rapid in lucru”, a explicat Robu.
Edilul a dat si mai multe exemple. Printre acestea, largirea pasajelor CF Jiul si Popa Sapca, realizarea unui nou pasaj in zona Solventul, construirea unor noi poduri peste Bega, in zonele Bobalna, Jiul si Solventul, transformarea pasajului din Piata Victoriei intr-un pasaj rutier si reorganizarea circulatiei de jur imprejurul centrului, pe Inelul 1. Acest ultim proiect ar urma sa cuprinda si o mega-parcare subterana. O lucrare… simpla, in opinia lui Robu, scrie tion.ro.
„Acest obiectiv cuprinde inclusiv realizarea unei parcari subterane cu circa 700 de locuri de la Modex si pana inspre Banca Nationala. Se va intra pe sub spatiile verzi, nu va fi greu de facut aceasta parcare subterana pentru ca nu se afecteaza cladiri, nu sunt lucruri sensibile si evident nu se afecteaza spatiul verde, se lucreaza la o adancime dincolo de radacinile arborilor care sunt in zona”, a afirmat edilul.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1384 (s) | 34 queries | Mysql time :0.039541 (s)