News Flash:

Timisoara va deveni un centru important pentru primirea pacientilor cu arsuri

16 Noiembrie 2015
468 Vizualizari | 0 Comentarii
spital de arsi
Inca de acum 4 ani a fost realizat un proiect de extindere si renovare a Clinicii Casa Austria. Abia acum insa, lucrarile pentru consolidarea cladirii sunt in plina desfasurare, dupa ce specialistii au hotarat ca nu este sigura, in cazul unui cutremur. In plus, pe langa consolidarea cladirii, urmeaza si extinderea spatiilor medicale din incinta cladirii.
Initial, proiectul cuprindea realizarea unei noi sali de operatii, dar si a cinci saloane pentru bolnavii cu arsuri grave. Insa, dupa ce conducerea spitalului a discutat cu reprezentantii Bancii Mondiale si cu specialisti din Franta, o noua solicitare a fost trimisa spre Ministerul Sanatatii.
„Azi trimitem la Ministerul Sanatatii concluziile discutiilor si vrem sa schimbam putin proiectul, in sensul in care cerem mai multe paturi pentru bolnavii grav – marii arsi”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Marius Craina, managerul Spitalului Judetean din Timisoara.
Pana la finalul acestui an, lucrarile de consolidare ale spitalului urmeaza sa fie finalizate, iar de la inceputul anului viitor se va lucra la extinderea propriu-zisa a spatiului medical.
„Incercam extinderea spatiului cu 500 de metri patrati. Avem la etajul 2 din Casa Austria o terasa care urmeaza sa fie inchisa, se va construi o noua sala de operatii si vrem sa facem si 6 rezerve pentru bolnavii in stare grava, marii arsi. Mai avem si alte probleme pe care le rezolvam la Casa Austria, de la sistemul de climatizare, lucrari de consolidare”, a completat Marius Craina.
Rezervele pentru bolnavi vor fi, practic, boxe speciale septice, separate pentru fiecare bolnav in parte, izolate una de cealalta. Iar odata cu noile dotari de la Casa Austria, Timisoara va deveni un centru pilot pentru recuperarea bolnavilor cu arsuri grave. Cel mai important din tara.

cutremur ministerul sanatatii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1127 (s) | 23 queries | Mysql time :0.035752 (s)