News Flash:

Timisoara va avea un nou parculet

2 Mai 2014
740 Vizualizari | 0 Comentarii
Reprezentantii municipalitatii au prezentat la inceputul lunii martie noua amenajare peisagistica propusa pentru zona din Piata Vasile Adamachi.
„Este o noua amenajare peisagistica pe care o realizam in Timisoara. Vorbim de zona verde din Piata Vasile Adamachi, Scuarul Hunedoara, care va fi complet refacuta, o suprafata de 2.200 de metri patrati. Vom avea plantari de pomi, banci, pergole, un sistem de irigatie si toate activitatile de imbunatatire peisagistica a acestui spatiu, care va deveni un mic parc. Valoarea totala a lucrarilor este de 65.000 de lei, fiind inclusa si o sponsorizare de 25.000 de lei pentru mobilier”, explica atunci viceprimarul Dan Diaconu.
Lucrarile de amenajare au fost finalizate, dar nu fara incidente. Oficialii primariei spun ca in timpul lucrarilor s-a produs un accident rutier in zona si a fost distrusa o pergola.
„Am avut un eveniment nedorit, a fost un accident rutier si a intrat unul cu o masina si a rupt o pergola de la intrarea in parc, a distrus-o complet, si banca de langa, intrand pe alee, inclusiv cosul de gunoi… Am facut remedierile necesare”, spune seful Directiei de Mediu a municipalitatii, Adrian Bere, citat de Tion.ro.
Au existat si critici de la unii locuitori din zona, care s-au plans de modul in care s-au ciuntit arborii existenti in zona. Autoritatile spun insa ca au fost taieri normale de corectie, iar copacii se vor dezvolta in continuare.
„Arborii au intrat in vegetatie, s-au facut taieri de corectie si regenerare. Daca tot am facut taieri de corectie am zis sa-i taiem pana la linii, pentru ca sunt foarte multe fire acolo. Arborii nu vor ramane asa, vegeteaza. Am remediat toate neajunsurile, s-a pus gazon, s-au plantat flori, arbori si arbusti, s-a instalat un sistem de irigare prin aspersiune. S-au amplasat de asemenea banci, cosuri de gunoi si pergole. Mobilierul a fost sponsorizat. Era pacat de zona respectiva, pentru ca era o rampa de gunoi. Era o zona impropriu spus verde, pentru ca in zona respectiva toti conationalii nostri romi creau rampe de deseuri, trebuia sa ridicam in permanenta gunoiul de acolo”, a adaugat Bere.

bere
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0831 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012558 (s)