News Flash:

Timisoara va avea un elicopter SMURD

18 Ianuarie 2016
1443 Vizualizari | 0 Comentarii
elicopter smurd2
Elicopterul SMURD va ateriza in curand la Timisoara. Consiliul Judetean Timis nu va cumpara un aparat de zbor asa cum si-a propus, ci il va aduce la Timisoara pe cel de la Arad.
In cateva luni, elicopterul SMURD va ajunge la Timisoara, in curtea Spitalului Judetean. E vorba despre aeronava care se afla la Arad, care va fi mutata la Timisoara, deoarece in prima faza acesta i-a fost repartizat urbei de pe Bega.
Conform oficialilor de la Consiliul Judetean Timis, elicopterul a stat la Arad pana acum pentru ca la Timisoara nu existau conditii de aterizare, garare si toate cele necesare pentru intretinerea unui astfel de aparat de zbor. Acum, in doua – trei luni, elicopterul se va intoarce acasa. Asta desi in decembrie presedintele CJ Timis promitea ca va cumpara un elicopter pentru judet, care sa aterizeze la Spitalul Judetean Timisoara. In urma unei discutii cu secretarul de stat Raed Arafat, optica s-a schimbat.
Timisoara ia elicopterul Aradului si se vor cumpara mai multe salvari – de la doua-trei cat era preconizat, numarul acestora va ajunge la cinci. Oricum, spun oficialii, nu puteau exista doua elicoptere in doua orase aflate la circa 40 de kilometri distanta. Chiar daca CJ Timis cumpara o aeronava, trebuia sa o dea in alta parte a tarii.
„Avem promisiunea ca elicopterul va fi adus acasa de la Arad. Am vorbit cu domnul secretar de stat Arafat, am facut pista, urmeaza sa facem si celelalte amenajari pentru gararea elicopterului. In aceste conditii vom mari numarul de ambulante care vor fi cumparate de consiliul judetean la cinci. In loc sa cumparam un elicopter vom mari numarul de ambulante, pana la cinci, sase, in loc de doua”, spune Titu Bojin, presedintele Consiliului Judetean Timis.
Pista de la Spitalul Judetean Timisoara a fost improprie pana acum, dar se vor face amenajari si omologari. De asemenea, se va face si o statie de combustibil in curtea Spitalului Judetean. Se va dezafecta si o conducta pentru a se mari spatiul din curtea unitatii sanitare. Inclusiv echipajul de pe elicopter, care opereaza in acest moment la Arad, este tot din Timisoara.

elicopterul smurd smurd judetean timisoara
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1142 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006596 (s)