News Flash:

Timisoara va avea terasa cu podea de sticla peste Bega

2 Martie 2014
768 Vizualizari | 0 Comentarii

Autoritățile locale scot la licitație terase în Piața Victoriei, la Ceasul Floral de la Bega, dar și în cateva parcuri din oraș. Potrivit viceprimarului Traian Stoia, prima terasă pe un pod peste Bega ar putea apărea chiar în această vară, scrie pentrutimisoara.ro. Proiectul este în derulare, iar cel care îl va gestiona va trebui să reabiliteze și podul.


Astfel, în Piața Victoriei vor fi cel puțin 31 de terase. O parte din ele sunt adjudecate pană în 2015, altele sunt amplasamente în fața punctului de lucru, iar în cazul a patru dintre acestea vor avea loc licitații în luna mai. In plus, va apărea o terasă pe strada Măceșilor, devenită pietonală.


Totodată reprezentanții municipalității adaugă că, în acest an vor apărea terase în parcuri. Astfel, prima va fi deschisă în Parcul Mocioni, unde există solicitări pentru alte două.


Pe de altă parte, un proiect inedit este legat de o terasă pe Podul de Fier din zona Iosefin. Acesta va cuprinde o terasă cu podea de sticlă specială, prin care se va putea vedea apa, cu un spațiu pentru zonă pietonală pe mijloc.


Potrivit viceprimarului există doi potențiali investitori, iar cel care va caștiga licitația va trebui, totodată, să reabiliteze podul.


„Se va lucra cu mult fier forjat, fără sudură, reparațiile trebuie realizate ca pe vremea cand a fost făcut podul. Sunt o serie de lucruri care trebuie respectate și pe care le cer cei de la Monumente”, a mai declarat social-democratul. Deși proiectul pare fantasmagoric, Stoia spune că va pus în practică destul de repede, pentru că aceia care sunt interesați sunt „oameni cu bani”.


Legenda spune că podul ar fi fost construit pe baza unei schiţe a arhitectului francez Gustave Eiffel. Podul a fost construit în 1917, are o lungime de 40 de metri, o lățime de șapte și a rămas pietonal. Acesta a costat 70.000 de coroane.


 In prezent, podul nu este funcțional pentru pietoni, pentru că din el lipsesc bucăți întregi de feronerie, iar traversarea lui este imposibilă.


traian stoia parcul mocioni
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1166 (s) | 34 queries | Mysql time :0.017512 (s)