News Flash:

Timisoara s-a umplut de culoare. A inceput Festivalul Timfloralis

24 Aprilie 2016
1069 Vizualizari | 0 Comentarii
timfloralis
Timfloralis se desfasoara de vineri, 22 aprilie, pana duminica, 24 aprilie, in centrul orasului. Vor fi 12.000 de flori in ghivece pe cele opt arcade pregatite cu migala de muncitorii societatii Horticultura si 10.000 de fire de trandafiri si bujori pe cele zece constructii florale din fata scenei pusa in fata Operei. De asemenea, vizitatorii vor putea admira un ansamblu spectaculos numit „Padurea Magica”, alcatuit din muschi, gazon si flori, precum si o canapea din flori, dar si o masuta cu un ceainic. Pianul care a fost asezat anul trecut in centrul orasului va fi pus de luni in Parcul Justitiei.
„Editia de anul acesta foloseste 12.000 de flori in ghivece pe cele opt arcade florale si 10.000 de fire de trandafiri si bujori pentru cele zece constructii florale din fata scenei, care vor fi realizate din flori, muschi si gazon si vor avea urmatoarele dimensiuni: 1,5 metri – patru bucati, 2 metri – trei bucati si 5 metri – cinci bucati. Ansamblul spectaculos poarta numele de Padurea Magica. In locul pianului imbracat in muschi de anul trecut, care va fi expus de luni in Parcul Justitiei, in centrul orasului vor fi alte elemente decorative imbracate in flori: o canapea, o masuta cu ceainic din care curg flori si un manechin care va purta o rochie din flori naturale, executate de florista Alina Nagy”, a declarat, pentru tion.ro, viceprimarul Dan Diaconu.
La cea de-a doua editie a festivalului participa sase floristi internationali, unul din Polonia, doi din Franta – Mulhouse, trei din Olanda, precum si doua asociatii floristice din Romania: Asociatia Floristilor din Romania, lansata anul trecut la Timfloralis, si Asociatia Antreprenorilor din domeniul floristic. Toti vor sustine showuri culinare cu produse din flori si demonstratii florale.
„A doua editie a Timfloralis se anunta una foarte spectaculoasa. Timisoara ne-a obisnuit in aceste saptamani cu o explozie de culoare si parfum, pomi infloriti, sute de mii de lalele si nu numai. Timfloralis aduce amenajarea floricola, de ultima tendinta, in centrul Timisoarei. Este un eveniment care inseamna nu doar parfum si culoare, dar si creativitate, fantezie si maiestrie. Ne bucura faptul ca are o anvergura internationala deja, precum si semnalele pozitive din regiune, cu privire la colaborari viitoare. Sunt trei zile magice si ii asteptam cu drag pe toti sa ne bucuram impreuna de Orasul florilor”, ne-a mai spus viceprimarul Timisoarei.
Mai multe societati vor avea standuri in Piata Operei, printre care si Horticultura, care ii asteapta pe timisoreni cu fel de fel de surprize, printre care si nelipsitii palmieri. In cadrul festivalului vor mai avea loc si concerte, ateliere de flori si prezentari de moda. Festivalul Timfloralis „inghite” 70.000 de euro din bugetul orasului.

Programul din week-end celei de-a doua editii a Timfloralis:

Sambata, 23 aprilie:
10-18 – Expozitie a floristilor din cadrul AFR
11-13 – Workshop pentru floristi, la standul AFR, tema: buchete de mireasa inspirate din trendurile anului 2016
11-13 – Atelier de pictura pe basorelief – Asociatia Culturala Noua Acropola
13-15 – Workshop ,, Sfatul specialistului’’ sustinut de SC Horticultura SA
16-18 – Atelier de pictura pe basorelief ( reproduceri arheologice din culturile lumii antice) – Asociatia Culturala Noua Acropola
18 – Fashion Show cu Piotr Marszec si Andreea Stor
19 – Fashion Show cu Dennis Knnepkens
20 – Concert Ricardo Caria
Duminica, 24 aprilie:
11-15 – Expozitie a floristilor din cadrul AFR
11-12 – Workshop pentru iubitorii de flori, la standul AFR, tema: aranjamente florale pentru Florii, sustinut de floristii AFR
11-13 – Atelier de pictura pe basorelief – Asociatia Culturala Noua Acropola
13 – Dansul micutelor balerine cu Scoala de balet Denisse
14 – Workshop pentru copii sustinut de SC Horticultura SA
14 – Workshop pentru amatori cu Dennis Knnepkens
15-16 – Atelier de Ikebana – Asociatia Culturala Noua Acropola
17 – Workshop pentru specialisti cu Dennis Knnepkens
20.30 – Concert Orchestra Filarmonicii Banatul Timisoara. Vor fi prezentate teme muzicale celebre din filme si vor avea loc proiectii.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1194 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008318 (s)