News Flash:

Timisoara risca sa ramana fara spital regional!

31 Martie 2015
1143 Vizualizari | 0 Comentarii
Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a vorbit, la sfarsitul saptamanii trecute, despre proiectele importante ce vor fi puse in practica, in 2015. Unul este si constructia a trei spitale regionale in Iasi, Cluj si Craiova. Timisoara a fost ocolita, iarasi. 
Banicioiu a declarat pentru mediafax: "Cine munceste mai mult si mai bine, va fi mai bine platit, de aceea una dintre legile pe care le vom introduce in acest an este legea veniturilor personalului medical. Aceasta lege va permite doctorilor sa utilizeze infrastructura spitalelor publice, contra cost, asta si in beneficiul spitalului, al doctorului si al pacientului. Tot din acest an, mai exact din 1 mai, va incepe sa functioneze cardul de sanatate, care a fost distribuit asiguratilor in 2014, prin Posta Romana. Acesta va permite controlul fondurilor din sistemul de sanatate, reducerea fraudelor, cu beneficiu direct si pentru pacienti. Cititoarele de card au un pret modic, de la 60 de lei", a spus Banicioiu.
Ministrul Sanatatii a vorbit si despre un alt act normativ nou, Legea malpraxisului, care va permite solutionarea, dar si responsabilizarea medicilor.
"Dar doua proiecte sunt premiere pentru sistemul national romanesc: lansarea unui program national de radioterapie, in cadrul caruia vor fi construite intre trei si cinci unitati noi in tara, cu sprijinul Bancii Mondiale, si inceperea constructiei, pentru prima data din 1989, a trei spitale regionale, la Iasi, Craiova si Cluj", a mai spus Banicioiu.

banicioiu ministrul sanatatii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1264 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006124 (s)