News Flash:

Timisoara, promovata in Parlamentul European

11 Ianuarie 2015
1370 Vizualizari | 0 Comentarii
 Se pregateste un nou eveniment de promovare a Timisoarei – oras candidat pentru titlul de Capitala Culturala Europeana in 2021, la Bruxelles. Primaria Timisoara, impreuna cu Casa de Cultura a Municipiului si europarlamentarul Cristian Busoi, vor organiza o expozitie si o conferinta la sediul Parlamentului European la finele acestei luni.
Evenimentul de promovare a Timisoarei si a candidaturii sale pentru titlul de Capitala Culturala Europeana in anul 2021 va avea loc la sfarsitul lunii. In prezent se lucreaza la definitivarea programului, care va cuprinde o expozitie de fotografie si obiecte de arta, o conferinta, un cocteil si probabil un scurt moment muzical.
„Impreuna cu Primaria Timisoara si Casa de Cultura a Municipiului vom organiza, in perioada 26-29 ianuarie, la Bruxelles, in Parlamentul European, intr-un spatiu foarte bun, foarte vizibil, o expozitie despre ceea ce inseamna trecutul recent si mai putin recent al Timisoarei, prezentul Timisoarei, oportunitatile pe care le ofera Timisoara. De asemenea, vom organiza si o conferinta de promovare a ideii Timisoara Capitala Culturala Europeana, dar mai ales a oportunitatilor pe care le ofera Timisoara pentru investitii straine, pentru proiecte cu finantare europeana, fie ca aceste proiecte vor fi din banii europeni alocati Romaniei sau din banii care se pot accesa direct la Bruxelles. Eu voi fi gazda, ma voi ocupa de chestiunile organizatorice, si impreuna cu domnul primar Robu vom deschide expozitia si un cocteil pe care il vom oferi europarlamentarilor si celor care lucreaza in institutiile europene”, a explicat europarlamentarul Cristian Busoi.
Liberalul crede ca, in conditiile unei competitii corecte, Timisoara are cele mai mari sanse de a deveni Capitala Culturala Europeana, daca ne gandim la vizibilitatea de care se bucura deja pe plan european, scrie tion.ro.
„Eu stiu ca in competitia pentru Capitala Culturala Europeana sunt foarte multi alti factori de care va depinde o eventuala acceptare cu succes a Timisoarei. Exista niste reguli, probabil o influenta importanta o vor avea cei care vor face parte din viitorul juriu, va conta foarte mult si componenta nationala. Sper ca aceasta competitie sa nu fie una politizata (...), sper sa fie strict pe proiectul propriu-zis, ce-si propune fiecare oras candidat sa faca, de felul in care acel oras poate veni cu o zestre culturala semnificativa, de imaginea si notorietatea pe care fiecare dintre aceste orase le are la nivel european. Si aici va pot asigura ca Timisoara este de departe cea mai cunoscuta ca oras, sigur ca in primul rand datorita Revolutiei Romane, dar si a deschiderii pe care in toti acesti 25 de ani a aratat-o fata de investitorii straini, fata de proiectele europene, si acest lucru sper sa fie luat in calcul”, a adaugat Busoi.

cristian busoi
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1189 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005126 (s)