News Flash:

Timisoara, ORASUL FLORILOR!

24 Mai 2015
1356 Vizualizari | 0 Comentarii
timfloralis2
Palmieri, inimi din flori, un pian invelit in muschi de padure, dar si expozitii, concerte sau demonstratii gastronomice cu teme florale vor fi prezentate la prima editie a Festivalului florilor Timfloralis, care a inceput vineri, la Timisoara.
In Piata Victoriei din Timisoara a inceput, vineri dupa-amiaza, Timfloralis, primul festival al florilor din acest oras, unde vizitatorii au ocazia sa cumpere exponatele naturale sau artificiale.
"Porti, copaci si inimi din flori, pianul floral, zidurile verzi sau standurile multicolore ale producatorilor, comerciantilor si expertilor floristi adauga un plus de farmec amenajarilor horticole permanente din piata. Cele trei zile de festival vor cuprinde numeroase evenimente si prezente foarte interesante, maestri floristi internationali vor realiza demonstratii de aranjamente florale, vom avea demonstratii gastronomice cu teme florale, dar si concerte de music-hall in interpretarea solistilor de la Casa de Cultura a Studentilor sau partituri clasice cu teme florale in interpretarea Filarmonicii Banatul", a declarat Dan Diaconu, viceprimarul Timisoarei.
Potrivit reprezentantilor SC Horticultura SA, societate aflata in subordinea Primariei Timisoara, pentru aranjamentele florale din centrul orasului au fost folosite peste 8.500 de petunii. Acestea au fost aranjate in special pe arcade, simple sau in forma de inima, si sunt inalte de peste trei metri, fiind asezate atat in Piata Victoriei, cat si pe strada pietonala Alba Iulia.
De asemenea, pentru acest festival a fost montata o cupola cu flori artificiale, inalta de 14 metri si care are o raza de 20 de metri. Cupola seamana cu cea folosita in perioada sarbatorilor de iarna cand au fost montate luminite. Reprezentantii Primariei Timisoara au declarat ca s-a luat decizia impodobirii cupolei cu flori artificiale deoarece florile naturale s-ar vesteji in scurt timp.
In cadrul Timfloralis au fost expusi, pentru vanzare, si cinci palmieri. Trei dintre acestia sunt de mari dimensiuni si costa 280 de euro bucata, fiind cele mai scumpe plante de la festival.
"Avem standul nostru de prezentare la festivalul Timfloralis si am zis ca in spate, pe fundal, sa punem palmieri. Punem palmieri ca sa mascam intrarea in pasaj, acolo langa Rectoratul Politehnicii. Avem arbori, arbusti, aranjamente florale, flori si accesorii pentru parcuri. Avem in total cinci palmieri adusi, sunt palmieri de gradina care se pot planta direct la sol, pentru ca acestia sunt rezistenti", a declarat Andrei Dragila, director SC Horticultura SA.
In cadrul Timfloralis sunt expuse si rochii pe care au fost aplicate flori naturale sau artificiale, dar si palarii cu diferite aranjamente florale.
Piesa de rezistenta este insa, un pian vechi de peste 200 de ani, care nu mai este functional si care a fost impodobit de un designer cu muschi de padure, dar si cu diferite crengi si plante. Langa pian este asezat un scaunel care, de asemenea, este invelit in muschi de padure. Aranjamentul va sta in Piata Victoriei din Timisoara pana la finalul festivalului, iar dupa aceea va fi dus in curtea designerului care l-a impodobit.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1248 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005723 (s)