News Flash:

Timisoara, "micul Amsterdam". Vaporasele care cor circula pe Bega seamana cu cele din Olanda

14 Noiembrie 2015
1045 Vizualizari | 2 Comentarii
vaporeto
Vaporasele care vor circula pe Bega seamana cu cele din Amsterdam si vor sosi la Timisoara chiar in aceasta iarna. 
Un vaporas va avea 50 de locuri si costa peste 275.000 de euro. Licitatia a fost castigata de firma din Galati la inceputul lunii septembrie, iar ambarcatiunile ar trebui sa fie aduse la Timisoara in termen de sase luni de la data semnarii contractului.
Se lucreaza de zor la cele sapte vaporetto ce vor plimba timisorenii si turistii pe canalul Bega, atat pentru transportul in comun, cat si in scop de agrement. Ambarcatiunile vor fi asemanatoare celor care navigheaza pe canalele din Amsterdam.
„Vaporasele la care lucram seamana cu cele din Amsterdam, sunt inchise, ca hidrobuzele. Ele vor fi albe, dar pot fi facute in orice nuante, dupa cum va dori beneficiarul”, ne-au mai spus oficialii societatii galatene.
Valoarea totala a contractului pentru achizitionarea ambarcatiunilor este de peste 1,93 milioane de euro cu TVA, ceea ce inseamna ca pretul unui vaporetto va depasi 275.000 de euro, scrie tion.ro.
Canalul Bega a fost construit initial pentru asanarea terenurilor inundabile, a fost amenajat abia ulterior pentru navigatie. Din 1958, sustin reprezentantii primariei, transportul de marfuri a incetat, iar din 1967 au fost retrase si navele de pasageri.
Bega face parte din sistemul Rin – Main – Dunare, facand posibila legatura intre Marea Nordului si Marea Neagra. Lungimea canalului pe teritoriul romanesc este de aproximativ 44,5 km si de 74 km pe teritoriul sarbesc. Pe teritoriul administrativ al Timisoarei, canalul Bega are o lungime de 10,60 km in profil transversal, latimea canalului la oglinda apei fiind de 30-45 m, iar la nivelul fundului de 15-20 m.

timisoara amsterdam canalul bega
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (2)

sibnet  | #1159
Corectati va rog titlul.
In alta ordine de idei, comunicam celor intersati ca selectam urgent colaboratori foarte seriosi care vor sa castige bani acasa! Oferim curs absolut gratuit de instruire pas cu pas si care va invata simplu cum sa faceti bani acasa. Trebuie sa aveti calculator si conexiune la internet. Se cer cunostinte minime de lucru cu fisiere word si pdf. Cereti acum detalii la adresa de email: sibnet@usa.com
Oportunitate!  | #1160
• Vrei să câștigi bani muncind acasă?
Acum ai la dispoziție un nou sistem care te îndrumă pas cu pas cum să-ți completezi veniturile. Proiectul vizează piața de carte. Nu este necesară experiența. Ai nevoie de cunoștințe minime PC, ambiție, curaj și perseverență. Instruirea se face gratuit, prin email. Plata câștigurilor realizate este garantată prin contract legal de comision. Cere mai multe detalii la adresa de email: nicufarcas@gmail.com
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0929 (s) | 23 queries | Mysql time :0.027433 (s)