News Flash:

Timisoara, in topul international al destinatiilor turistice

28 Septembrie 2014
574 Vizualizari | 0 Comentarii
Cu toate ca arata ca un imens santier, Timisoara se plaseaza in topurile nationale si internationale ca destinatie turistica. Afirmatia apartine oficialilor Primariei Timisoara si se bazeaza atat pe cifrele Institutului National de Statistica, cat si pe mai multe articole din presa internationala. Voi de ce credeti ca este Timisoara asa de atractiva pentru turisti?
Viceprimarul Dan Diaconu sustine ca Timisoara este in topul destinatiilor preferate de turisti in Romania, el vorbind aici de turism de afaceri, cultural si chiar de relaxare.
„Timisoara este o destinatie turistica importanta. Numarul de innoptari in principalele structuri de primire turistica la Timisoara, dar mai ales media internationala ca destinatie turistica si culturala, participarea la targurile de turism nationale si internationale, demonstreaza trendul ascendent al Timisoarei in zona turismului. Fie ca vorbim de turism de business, cultural sau chiar de relaxare, indicatorii Timisoarei s-au imbunatatit semnificativ in ultimii doi ani, un lucru dovedit de statistici, dar si de prezenta pe strazile Timisoarei a unui numar mare de turisti, pe care il intalnim cu totii. Un articol din Huffington Post din 14 septembrie care desemneaza Timisoara in topul oraselor de lux accesibile pentru toamna anului 2014 in Europa, alaturi de orase precum Praga. Timisoara este singurul oras din Romania prezentat, iar topul se bazeaza pe atractivitatea orasului, dar si pe preturile hotelurilor de patru si cinci stele”, a afirmat Diaconu.
El a precizat ca si Yahoo News plaseaza Timisoara pe locul doi din Romania ca destinatie ideala pentru city-break-uri.
„Timisoara este a doua destinatie din Romania pentru city-break-uri, este un studiu publicat de Yahoo News din 25 septembrie, cu un top al destinatilor preferate din Romania. Timisoara este pe locul doi dupa Sighisoara si inaintea unor destinatii clasice precum Brasov sau Sibiu”, a mai spus Diaconu.
Afirmatiile sale ar fi sustinute si de cifrele date publicitatii de Institutul National de Statistica, care arata ca Timisoara este pe locul trei in topul oraselor cautate de turisti in Romania, dupa Bucuresti si Constanta.
„Tot anul acesta Timisoara urca in top trei in Romania la numarul de innoptari. Sunt date ale Institutului National de Statistica si detroneaza Brasovul, aflandu-se in urma Constantei si a Bucurestiului. Studiul se bazeaza pe numarul de innoptari intr-un an calendaristic. Ultimul argument in acest sens se bazeaza pe datele INS aferente Timisoarei. Ultimele date sunt din iulie 2014: aveam o crestere din iulie 2012, pana in iulie 2013 de 7% – de la 59.000 la 63.000 de innoptari, urmata de o crestere mai accentuata din 2013-2014 de la 63.000 la 68.200 de innoptari. Si mai spectaculoase sunt datele din decembrie 2012, respectiv decembrie 2013 unde avem o crestere de 30% a numarului de innoptari, de la 31.000 la 41.000. Ce e de spus despre aceste cresteri e ca per ansamblu ele depasesc dublul cresterii pe tara ceea ce arata ca Timisoara are un potential valorificat si turistic. Incercam sa punem in legatura si cu date pe care le avem din diverse prezentari, spre exemplu ale oraselor Capitala Cultura: Linz – 12% crestere de numar de innoptari, in anul de Capitala Culturala. Fara a avea un astfel de titlul Timisoara se apropie de acesti indicatori”, a mai spus Diaconu, citat de Tion.ro.
Interesant este ca acesti indicatori au crescut semnificativ tocmai in perioada in care turistii trebuie sa se aventureze printre santiere pentru a vedea centrul vechi al Timisoarei, cu case ale caror fatade stau sa se prabuseasca. Ramane astfel de vazut daca tendinta ascendenta din ultimii ani se va pastra si in continuare, sau va inregistra un declin. Voi ce credeti ca gasesc turistii asa de atractiv la municipiul de pe Bega?
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1327 (s) | 23 queries | Mysql time :0.034605 (s)