News Flash:

Timisoara devine capitala artei

18 Septembrie 2015
1530 Vizualizari | 0 Comentarii
timisoara
Pentru o luna, Timisoara se va transforma intr-un adevarat paradis al iubitorilor de arta. Totul se datoreaza evenimentului Art Encounters, care isi propune sa aduca arta contemporana romaneasca mai aproape de public, fie ca e vorba despre operele unor conationali sau ale unor artisti straini care fac referire la Romania in creatiile lor. Cert este ca vizitatorii vor putea sa descopere aici opere surprinzatoare, cu totul fascinante.
Evenimentul va avea loc in perioada 3 – 31 octombrie, in diferite spatii culturale din oras. Desi la prima editie, Art Encounters va reuni o serie de artisti importanti, atat din tara (Horea Bernea, Stefan Bertalan, Adrian Ghenie, Ana Lupas, Alex Mirutziu, Paul Neagu), cat si din strainatate (Saadane Afif, A Kassen, Rosa Barba, Sophia Hultén). Evenimentul ii are drept curatori pe Rainald Schumacher si Nathalie Hoyos, scrie tion.ro.
„Pentru prima data in contextul romanesc se construieste un dialog curatorial intre diferite generatii de artisti romani, incepand cu cei care au fost activi in perioada comunista – fie in tara, in contextul unei izolari impuse (Grupul Sigma, Geta Bratescu, Ion Grigorescu), fie in strainatate, in exil (Paul Neagu, Andre Cadere) – si continuand cu cei care s-au afirmat in anii ’90 (Dan Perjovschi, Sub:REAL) sau la inceputul anilor 2000 (Ioana Nemes, Ciprian Muresan, Mircea Cantor)”, transmit organizatorii evenimentului.
Concret, Timisoara se va transforma pentru o luna intr-o galerie de arta contemporana, unde vor expune peste 100 de artisti.
Pentru Art Encounters s-au ales 17 locatii, printre acestea numarandu-se si Muzeul de Arta, Memorialul Revolutiei, Sinagoga din Cetate, Halele Timco, sau Cazarma U, unde 12 galerii de arta vor prezenta expozitii mici. Nu in ultimul rand, Art Encounters va reuni Timisoara cu Aradul, unele evenimente desfasurandu-se in municipiul din judetul vecin.
Cateva dintre momentele de neratat ale festivalului sunt reconstructia, pentru prima oara in 37 de ani, a instalatiei multimedia „Multivision” a Grupului Sigma care activa in Timisoara in anii ’70 – ’80, sau transmisia live DJ Angel, orchestrata de Saadane Afif, care va avea loc in ziua deschiderii evenimentului.
De asemenea, timisorenii se vor putea bucura de „Oda Materiei”, performance care va avea loc in Piata Libertatii si care a fost scris special pentru Art Encounters. Piesa este pentru cor, tobosari, vioara si soprana, corul fiind format din detinuti ai Penitenciarului Timisoara.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1209 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005188 (s)