News Flash:

Timisoara depune dosarul final de candidatura pentru titlul de Capitala Culturala Europeana

12 August 2016
1022 Vizualizari | 0 Comentarii
timisoara dosar
Vineri 12 august este o zi mare! Timisoara depune dosarul final de candidatura pentru titlul de Capitala Culturala Europeana in 2021, pentru care se zbate de mai multi ani. 
Conceptul de Timisoara Capitala Culturala Europeana a fost lansat in 21 octombrie 2014, la Primaria Timisoara, in prezenta autoritatilor locale si judetene si a tuturor actorilor culturali, sociali, economici si politici. Conceptul candidaturii Timisoarei la titlul de Capitala Europeana a Culturii este elementul central sub egida caruia se elaboreaza dosarul pentru concurs. Acesta ilustreaza legatura dintre obiectivele urmarite si resursele si valorile orasului, conecteaza dorintele cetatenilor si ale administratiei cu viziunea de dezvoltare pe termen lung a orasului si implicit cu viziunea candidaturii.
„Conceptul nostru, Channel of Cultures, reflecta tocmai geografia, valorile si spiritul Timisoarei. Channel of Cultures imbina diversitatea culturala si ideea de cooperare internationala, ceea ce va contribui la promovarea unei imagini romanesti reprezentative in context european. Canalul Bega – al carui rol coagulant, dar si de comunicare transnationala si transdanubiana il avem in vedere – devine punctul de referinta al conceptului. Simbolistica lui face posibila redefinirea vechiului si noului inteles al Timisoarei si va ajuta la reinventarea identitatii orasului, la integrarea lui in circuitul de valori al Europei, scrie ziuadevest.ro.
Combinatia dintre cultura de limba romana a majoritatii locuitorilor de astazi si pluralitatea mostenirilor istorice valorificate pentru viitor reprezinta modelul unic sub egida caruia Timisoara candideaza la titlul de Capitala Culturala Europeana in anul 2021”, este mesajul campaniei, care se apropie de final.
Dupa 12 august, urmeaza ca, intre 8 -12 septembrie, sa aiba loc vizita juriului la Timisoara, iar intre15 -16 septembrie, se va tine interviul de sustinere la Bucuresti a candidaturii in fata juriului. Punctul final va fi in 17 septembrie, cand se va afla numele orasului castigator. 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1199 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006033 (s)