News Flash:

Timisoara Capitala Culturala Europeana 2021 aduce evenimente noi in acest an

14 Februarie 2018
969 Vizualizari | 0 Comentarii
timisoaraculturala

Proiectul Timisoara Capitala Culturala Europeana (TM21) va completa paleta evenimentelor locale traditionale cu altele noi, printre care "Zidurile memoriei" dedicat Centenarului Marii Uniri sau "Camine in miscare", manifestari care vor aduce cultura de masa in toate cartierele, dar si proiecte culturale prin care traditiile romanilor din Serbia vor fi facute cunoscute in Banatul romanesc. 

Proiectele culturale au fost prezentate de Asociatia Timisoara Capitala Culturala Europeana (ATCCE) marti seara, in Aula Magna a Universitatii de Vest Timisoara (UVT), in cadrul unei dezbateri cu publicul. 

Directorul executiv al ATCCE 2021, Simona Neumann, a precizat ca in anul 2018 vor continua activitatile de formare de manageri culturali, de producatori de festivaluri si evenimente de mare amploare. 

"Vom avea si activitati mai vizibile in spatii publice, un ciclu de evenimente in Piata Libertatii, care se numeste 'Piata' si care va consta intr-o serie de spectacole din domeniul artelor performative care imbina traditia cu formele de expresie moderne si contemporane. Vom avea un prototip, in pregatirea marelui eveniment din 2021, al Festivalului Bega, un spectacol pe apa care se va desfasura pe parcursul mai multor zile; un alt proiect se va derula in Banatul istoric impreuna cu romanii din Serbia si care va cauta sa valorifice traditiile romanilor din Serbia si sa le faca cunoscute romanilor din Banatul romanesc", a declarat presei Simona Neuman. 

Ea a mentionat si proiectul "Camine in miscare", de turism cultural in regiunea Banatului, vor fi facute mai multe cartografieri ale traditiilor din Banat ce vor fi prelucrate in anii urmatori, pentru ca in 2021, pe baza lor, sa poata fi constituite trasee culturale pentru turistii care vor veni in zona. 

"Un alt proiect interesant va fi 'Zidurile memoriei', pe care il dedicam Anului Centenar al Marii Uniri de la 1918 si care presupune crearea unui perete, pe una dintre fetele caruia artistii sa-si aduca contributia cu privire la ceea ce inseamna memoria Timisoarei, iar pe cealalta vor contribui diverse asociatii civice, consiliile de cartier, de sport, de tineret, ale minoritatilor si va fi replicat si in unele cartiere", a adaugat Simona Neumann. 

Totodata, in 2018 va debuta proiectul MultipleXity in colaborare cu Primaria Municipiului Timisoara, care va asigura infrastructura, iar ATCCE va fi coordonator, pentru ca exista deja mai multe initiative private in oras care vin sa imbogateasca proiectul. 

"Va consta in crearea unui centru de mai mari dimensiuni care sa adune spatii de lucru pentru specialisti din IT si alte industrii culturale si creative, va fi un centru pentru vizitatori in 2021, un spatiu in care se vor desfasura activitati educationale. Toate acestea vor fi coordonate de ATCCE. Anul acesta vom elabora impreuna cu partenerii nostri locali conceptul acestui centru si vom avea si doua seminarii (...) pentru ars electronica, pentru arta contemporana, stiinta si inovatie", a detaliat directorul ATCCE, Simona Neumann. AGERPRES


banatul romanesc
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1181 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006514 (s)