News Flash:

Timisoara ar putea reveni in Liga I la "masa verde", dar cu o depunctare uriasa!

13 Iulie 2016
1106 Vizualizari | 0 Comentarii
acs poli2 1
Un detaliu care a trecut neobservat marti, la Adunarea Generala a LPF, arata ca sefii acestui for nu mai dau nicio sansa Rapidului de a mai juca in Liga 1. Desi echipei din Giulesti i s-a acordat o noua pasuire, pana pe 21 iulie, pentru a incerca sa scape de faliment, iar la tragerea la sorti pentru noul campionat Rapid a fost inclusa formal, pe panoul cu echipele din Liga 1 sigla „feroviarilor“ lipseste, in loc fiind prezenta, in schimb, sigla ACS Poli Timisoara.
Detaliul spune multe despre ce se intampla acum in culise. Sefii de cluburi au aflat, asa cum a scris si ProSport ieri, ca nu au baza legala pentru a „exmatricula“ Rapid din Liga 1. Neoficial, toata lumea e de acord ca in competitie va juca ACS Poli Timisoara. Oficial, se asteapta verdictul Curtii de Apel, care judeca speta pe 20 iulie. Cum, insa, patronul Valerii Moraru n-a platit niciun leu din datoriile Rapidului din 13 iunie, de cand Tribunalul Bucuresti a pronuntat falimentul, sansele ca judecatorii de la Apel sa schimbe sentinta sunt relative.
Asadar, neoficial, LPF asteapta acum un gest de la Valerii Moraru. Rapid are licenta de Liga 1 si nu poate fi scoasa din competitie, deci, daca nu se retrage, va trebui programata. Dar Gino Iorgulescu spera ca patronul giulestenilor, pe care l-a ajutat deja de doua ori (prima oara in 2014, cand a trimis o scrisoare de sustinere la TAS, a doua oara in aceasta primavara, in cazul Obed), sa se retraga de buna-voie, pentru a nu incurca intrecerea. Sau, varianta cea mai fericita, sa vina pana pe 20 iulie cu 4,5 milioane de euro, sa achite datoriile si Rapid sa iasa de facto din faliment.
Varianta cea mai neplacuta pentru toata lumea este ca Rapid sa refuze o retragere amiabila din Liga 1. Sefii de cluburi vor ca in competitie sa intre Timisoara. Asta ar insemna excluderea abuziva a Rapidului, urmata – cel mai probabil – de un proces intentat LPF de catre lichidatorul judiciar care conduce societatea aflata in faliment. Rapid ar avea toate sansele de castig, ceea ce ar insemna ca poate incasa banii cuveniti unei nou-promovate (1,4 milioane de euro) plus despagubiri.
Calea legala pentru LPF ar fi la fel de spinoasa. Daca Rapid va fi programata si nu se va prezenta la primele doua etape (in acest moment, clubul e ca si desfiintat, nemaiavand decat un singur angajat, fara echipa, antrenori, conducere si bani), Liga 1 va continua cu 13 echipe. Asta inseamna 6 meciuri pe etapa, detinatorii drepturilor TV fiind indreptatiti sa reclame ca nu li se livreaza produsul pentru care platesc (7 meciuri pe etapa). Ceea ce ar duce la cosmarul conducatorilor de cluburi: o revizuire in jos a sumei din drepturile TV.
 
Daca se va ajunge, totusi, la un acord cu Rapid, iar in Liga 1 va intra ACS Poli Timisoara, banatenii au toate sansele ca, in viitorul sezon, sa fie doar carne de tun – o echipa de umplutura. ACS, grupare cu mari probleme financiare, ar intra in competitie cu -14 puncte, penalizare rezultata din combinatia sanctiunii pentru neindeplinirea baremului in sezonul trecut si neindeplinirea criteriilor de fair-play financiar.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1130 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004277 (s)