News Flash:

„Timisoara, 25 de ani de libertate”, expozitie la Parlamentul European

28 Ianuarie 2015
1543 Vizualizari | 0 Comentarii
„Timisoara, 25 de ani de libertate” - asa se numeste expozitia care a fost deschisa, marti seara, la sediul Parlamentului European de la Bruxelles, eveniment menit sa promoveze orasul de pe Bega in contextul candidaturii pentru titlul de Capitala Culturala Europeana in 2021. Alaturi de europarlamentarul Cristian Busoi, care a fost gazda, si oficialii Primariei Timisoara, s-au aflat si Daciana Sarbu, Theodor Stolojan si Laszlo Tokes.
Cu lucrari de arta, un recital de nai Madalin Luca, bucate traditionale, fotografii si filme despre zilele Revolutiei ori locuri reprezentative din oras – asa a fost prezentata Timisoara la Bruxelles, la sediul Parlamentului European, marti seara.
Expozitia „Timisoara – 25 de ani de libertate”, care cuprinde lucrari de arta semnate de Peter Jecza, Constantin Flondor si Remus Irimescu – sculptura in bronz, sculptura in lemn si pictura in ulei, alaturi de un stand cu diferite imagini pe care autoritatile locale le-au considerat reprezentative pentru oras – din zilele Revolutiei ori cu Opera, rectoratul Universitatii Politehnica, canalul Bega, Parcul Rozelor si chiar... noua cladire a Centrului IT&C Incuboxx.
Evenimentul, practic unul menit sa promoveze candidatura orasului pentru titlul de Capitala Culturala Europeana in 2021, a fost organizat de europarlamentarul Cristian Busoi alaturi de Primaria Timisoara si s-a bucurat de o prezenta numeroasa, scrie tion.ro.
Gazda a evenimentului, Busoi a vorbit despre premierele Timisoarei, tramvaiul tras de cai, fabrica de bere a Timisoarei si Revolutiei, primarul Nicolae Robu a facut si el o scurta prezentare a orasului, omul de afaceri Ovidiu Sandor a incercat sa convinga audienta ca Timisoara este un loc numai bun in care sa investesti, iar revolutionarul Lucian Caldararu i-a invitat pe cei prezenti sa ne viziteze urbea, oferindu-se sa le fie ghid.
La deschiderea expozitiei au participat, pe langa oficialitatile locale, si rectorii celor patru universitati de stat din Timisoara, reprezentanti ai mediului de afaceri si ai mediului cultural, revolutionari, europarlamentari romani si straini. Printre cei care au luat cuvantul s-au numarat si vicepresedintele PPE Lara Comi si eurodeputatii Daciana Sarbu, Laszlo Tokes si Theodor Stolojan.
„Competitia va fi una foarte grea. Aceasta misiune de promovare a Timisoarei pe langa Parlamentul European ne ajuta sa demonstram, in dosarul de candidatura, cat de important este acest proiect pentru comunitate si ne da credibilitate. Vrem sa marcam si faptul ca recent s-au implinit 25 de ani de cand in Timisoara s-a aprins flacara Revolutiei. Timisoara are toate atuurile pentru a deveni capitala a culturii”, a declarat primarul Nicolae Robu, care a admis insa ca ne asteapta ani de munca grea.

primariei timisoara
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1115 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004669 (s)