News Flash:

Timis: Patru hectare de padure, cuprinse de un incendiu

6 Noiembrie 2018
813 Vizualizari | 0 Comentarii
incendiu

Peste 30 de pompieri militari, personal al Ocolului Silvic, voluntari si localnici intervin, luni seara, pentru stingerea unui incendiu izbucnit intr-o padure din judetul Timis. Incendiul a cuprins patru hectare de padure, iar focul arde mocnit.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Timis, un incendiu a izbucnit, luni seara, intr-o padure situata intre localitatile Nadrag si Fardea.

„La locul interventiei s-au deplasat un ofiter si 30 de subofiteri din cadrul Detasamentelor 1 si 2 din Timisoara si Detasamentul Lugoj care intervin cu lopeti si motosuflante pentru lichidarea incendiului. Pe langa pompierii militari, intervin si personal din cadrul Ocolului Silvic, SVSU si locuitorii din apropiere", transmit reprezentantii ISU Timis.

Incendiul se manifesta pe o suprafata de aproximativ patru hectare, dintre care trei hectare de padure tanara. Focul arde mocnit si se lucreaza pentru crearea unei fasii minerale care sa impiedice extinderea incendiului.

Conform sursei citate, incendiul a fost localizat pe o latura a suprafetei si nu exista pericolul extinderii la locuinte.

Purtatorul de cuvant al ISU Timis, Elena Megherea, a declarat pentru News.ro ca deocamdata nu a fost solicitata interventia elicopterului MAI cu dispozitiv bambi bucket. De asemenea, Megherea a precizat ca se va interveni pe parcursul noptii, pentru stingerea focului. Deocamdata nu se cunoaste cauza izbucnirii incendiului in padure.

 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1191 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004821 (s)