News Flash:

Tii post? Ce trebuie sa mananci zilnic pentru a nu-ti pune sanatatea in pericol

29 Noiembrie 2015
1061 Vizualizari | 0 Comentarii
mananca sala

Este bine stiut faptul ca atunci cand tii post nu trebuie sa mananci carne, branza si oua. Iata ce trebuie sa includa meniurile din perioada postului pentru ca sanatatea ta sa nu aiba de suferit.


Simptomele carentei de vitamina B12 se manifesta prin oboseala, palpitatii si chiar stari de lesin, ceea ce-ti poate pune in pericol activitatea de zi cu zi. Solutia cea mai buna este sa iei un supliment care sa contina aceasta vitamina.


Legumele trebuie sa ocupe primul loc in meniul zilnic. Se recomanda sa se consume mai ales crude, sub forma de salata, sau suc, simplu ori in combinatii. De asemenea, si verdeturile, precum salata verde, varza, broccoli, sparanghelul, patrunjelul, care se gasesc din belsug pe tarabele din piete, trebuie incluse in meniul zilnic.


Carbohidratii se gasesc in orezul brun, paste, cereale, paine integrala. Cartofii, esentiali pentru sanatatea inimii, datorita potasiului din compozitie, nu trebuie sa lipseasca din meniul zilnic. Ca sa nu fie un pericol pentru silueta, pot fi consumati copti sau fierti, ca atare ori in diferite feluri de mancare: supe, ciorbe, tocanite, salata. 
Grasimile
 de care organismul are zilnic nevoie sunt cele vegetale, prezente in uleiul de floarea soarelui sau cel de masline, dar si in nuci, alune, seminte de in, dovleac, floarea soarelui. Trebuie stiut ca rosiile si morcovii se consuma intotdeauna cu putn ulei.


Proteinele se gasesc in fasole si ciuperci, produse care pot inlocui carnea, in naut, nuci si seminte. Lipsa carnii din meniul zilnic poate duce la carente de vitamina B12, esentiala pentru functionarea creierului si a sistemului nervos. In postul Craciunului, sunt multe zile cu dezlegare la peste, de care trebuie sa se profite din plin. Printre cele mai sanatoase alegeri se numara somonul si sardinele.


vitamina b12 legumele carbohidratii masline proteinele
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1220 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006975 (s)