News Flash:

Tigara de dimineata creste riscul de cancer cu peste 60%

21 Ianuarie 2015
1332 Vizualizari | 0 Comentarii

Cercetatorii americani au demonstrate in urma unui studiu ca fumatul primei tigari in primele 30 de minute dupa trezirea din somn mareste cu 79% riscul de imbolnavire de cancer de plamani si cu 59% riscul de a face o tumoare in regiunea capului sau a gatului.


Diferite forme de cancer, maladii cardiace sau respiratorii, acestea sunt doar cateva dintre bolile provocate de fumat. Potrivit unui studiu american publicat in revista Cancer, tigara de dimineata creste subtantial riscul unui cancer la plamani. Studiul a demosntrat ca fumatul primei tigari in primele 30 de minute dupa trezirea din somn mareste cu 79% riscul de imbolnavire de cancer de plamani si cu 59% riscul de a face o tumoare in regiunea capului sau a gatului.


Cercetatorii nu au o explicatie, dar potrivit acestora, cu cat prima tigara fumata este mai apropiata de ora trezirii, cu atat mai mult fumul si toate componentele sale nocive penetreaza in plamani. Rezultatele studiului sunt in acord cu sfaturile medicilor, care isi sfatuisc pacientii care nu reusesc sa se lase de fumat sa astepte cat mai mult posibil inainte de a-si aprinde prima tigara din zi. Sanatate.bzi.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1140 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006460 (s)