News Flash:

Tiberiu Nita ar putea fi demis

27 Ianuarie 2016
1376 Vizualizari | 0 Comentarii
Tiberiu Nitu
Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a declarat miercuri ca va avea in cursul zilei o discutie cu procurorul general Tiberiu Nitu privind acuzatiile care i se aduc in dosarul Oprea, ea afirmand ca nu exclude nicio varianta in ceea ce il priveste.
Ministrul Justitiei a aratat ca nu are o analiza preliminara in ceea ce il priveste pe Nitu, dar ca va anunta o eventuala decizie dupa ce discuta cu acesta, in cursul zilei de miercuri. ''Inainte de a lua o decizie trebuie sa discuti'', a insistat ea.
"Discut astazi cu procurorul general, imi termin analiza", a spus Pruna, intr-o conferinta de presa sustinuta la Guvern, refuzand sa se pronunte la acest moment in ceea ce il priveste pe Nitu. ''Nu exclud absolut niciun fel de varianta'', a raspuns ea, la insistentele presei, intrebata despre o posibila revocare a procurorului general.
Pruna a aratat ca a fost plecata la Bruxelles, intorcandu-se in cursul noptii, astfel ca nu a avut ocazia sa se intalneasca cu procurorul general.
DNA a cerut luni aviz pentru urmarirea penala a fostului ministru de Interne si senatorului Gabriel Oprea, acuzat de abuz in serviciu, pentru insotirea deplasarilor sale de echipaje ale Politiei Rutiere, serviciu de care ar fi beneficiat ilegal si procurorul general Tiberiu Nitu in baza unui protocol.
Potrivit DNA, Oprea se face vinovat de doua infractiuni de abuz in serviciu, una constand in folosirea resurselor umane si materiale ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI) pentru a asigura, in mod nelegal, insotirea deplasarilor efectuate in perioada in care era ministru cu echipaje ale Politiei Rutiere, iar cealalta constand in incheierea unui protocol in baza caruia procurorul general, Tiberiu Nitu, a beneficiat, in mod nelegal, de insotirea deplasarilor efectuate cu echipaje ale Politiei Rutiere.
"In conditiile in care procurorul general nu era indreptatit sa beneficieze de insotire cu echipaje ale politiei rutiere potrivit prevederilor H.G. nr. 1.391/2006, fapta ministrului a produs o vatamare a intereselor legitime si un prejudiciu material Directiei generale de politie a municipiului Bucuresti, precum si un folos necuvenit procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie", sustine DNA. Mediafax.ro

procurorul tiberiu nitu dosarul oprea ministrul justitiei
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1232 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005816 (s)