News Flash:

Teodorovici, despre plafonarea dobanzilor la credite: Eu sunt adeptul pietei libere

21 Februarie 2018
864 Vizualizari | 0 Comentarii
Eugen Teodorovici

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a fost intrebat, miercuri, ce parere are despre proiectul privind plafonarea dobanzilor la creditele ipotecare si de consum, el precizand ca este adeptul pietei libere, in care statul sa nu intervina.
”Dati-mi voie sa nu ma pronunt pe acest subiect. Eu nu am fost prezent la discutii, am fost la Bruxelles. E o discutie, haideti sa vedem care va fi votul final pe aceasta speta. Eu sunt adeptul pietei libere, piata sa fie cea care are mecanismele necesare pentru a se regla. Cererea si oferta sunt regulile de joc in piata si statul nu trebuie sa intervina pe cat posibil, bine ar fi deloc, sa nu intervina in piata decat atunci cand sunt sa spunem derapaje intr-un fel sau altul”, a afirmat Eugen Teodorovici.

Comisiile reunite – economica, pentru buget si juridica - din Senat au aprobat marti plafonarea dobanzilor pentru creditele ipotecare si de consum si au votat pentru reintroducerea dreptului debitorului de a-si rascumpara un bun de la firma de recuperare. 

Astfel, comisiile au aprobat o masura prin care dobanda maxima pentru creditele ipotecare nu poate depasi de mai mult de 2,5 ori dobanda de referinta, de 2,25%, anuntata de Banca Nationala a Romaniei (BNR), potrivit senatorului PNL, Daniel Zamfir.

”Dobanda maxima pentru creditele ipotecare nu poate depasi mai mult de 2,5 ori dobanda legala in cazul creditelor ipotecare sau imobiliare. Cum dobanda legala e astazi 2,25%, s-ar ajunge la un maxim de 5,62%. Rezonabil, nu?”, a scris Zamfir, pe pagina sa de Facebook.

Totodata, potrivit senatorului PNL, in cazul creditelor de consum, dobanda va fi plafonata la 18% pe an. In plus, comisiile reunite au votat pentru reintroducerea dreptului debitorului de a-si rascumpara un bun de la firma de recuperare cu dublul pretului cu care a fost achizitionat de recuperator.

”Am avut in vedere limitarea profitului firmei de recuperare. Eu cred ca un dublul sumei pe care recuperatorii il percep mi se pare absolut rezonabil”, a declarat senatorul PNL.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1152 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004910 (s)