News Flash:

Temperaturi de peste 30 de grade pana pe 21 iunie. Prognoza meteo pentru fiecare regiune a tarii

8 Iunie 2015
461 Vizualizari | 0 Comentarii
vreme calda
Administratia Nationala de Meteorologie a realizat o estimare a evolutiei valorilor termice si a precipitatiilor in intervalul 8 - 21 iunie, pentru toate regiunile din tara: Banat, Crisana, Transilvania, Maramures, Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia si la munte.
Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.
BANAT
Vremea va fi calduroasa, cu maxime termice in jurul a 30 de grade in majoritatea zilelor, cu cele mai ridicate valori in perioada 14...15 iunie. Doar spre sfarsitul intervalului va fi posibila o scadere usoara de temperatura, dar si atunci se vor inregistra valori peste mediile climatologice specifice. Minimele termice vor fi de asemenea mai ridicate decat cele obisnuite ale datei, in medie de 15....17 grade, valori chiar mai ridicate fiind de asteptat la mijlocul lunii.
Fenomene asociate instabilitatii atmosferice se vor semnala pe areale restranse in cursul dupa-amiezelor, iar pentru intervalul 16 - 18 iunie va creste probabilitatea pentru averse mai frecvente si local mai insemnate cantitativ.
CRISANA
Vremea va fi calduroasa in mare parte a regiunii, cu maxime termice in jurul a 30 de grade in majoritatea zilelor, cu cele mai ridicate valori in perioada 14...15 iunie. Spre sfarsitul intervalului, va fi posibila o scadere usoara de temperatura, valorile mentinandu-se totusi peste mediile climatologice specifice. Minimele termice vor fi de asemenea mai ridicate decat cele obisnuite ale datei, de 14....16 grade in medie regionala, valori chiar mai ridicate fiind de asteptat la mijlocul lunii.
Fenomene asociate instabilitatii atmosferice se vor semnala pe areale restranse in cursul dupa-amiezelor, iar pentru intervalul 15 - 18 iunie va creste probabilitatea pentru averse mai frecvente si local mai insemnate cantitativ.
TRANSILVANIA
Pe parcursul celor doua saptamani se va menine o vreme calda, cu medii regionale ale maximelor de 26...29 de grade, valori chiar mai ridicate urmand a se inregistra in perioada 13 - 15 iunie. Temperaturile minime se vor situa in general peste normele climatologice, fiind in medie de 10...14 grade, cu valori usor mai mici in primele nopi in zonele depresionare.
Probabilitatea de apariie a fenomenelor asociate instabilitaii atmosferice va fi mai mare in dupa-amiaza zilelor de 10 si 11 iunie, dar si in intervalul 15 – 18 iunie, atunci cand aversele pot fi mai frecvente.
MARAMURES
Desi sunt anticipate fluctuatii termice de la o zi alta, intervalul va fi caracterizat in ansamblu de o vreme calda, in special in jurul datei de 14 iunie, astfel ca maximele vor fi in medie de 26 la 30 de grade, iar minimele de 13...15 grade.
In cursul dupa-amiezelor, instabilitatea atmosferica se va manifesta pe spatii restranse, fiind posibile averse mai frecvente si izolat mai insemnate cantitativ in perioada 16 – 17 iunie.
MOLDOVA
Regimul termic se va mentine in mare parte a intervalului peste cel climatologic specific, astfel ca vremea va fi local calduroasa, media maximelor la nivelul intregii regiuni fiind de 27...31 de grade, iar a minimelor de 13...16 grade, valori chiar mai ridicate fiind posibile in jurul datei de 15 iunie.
Chiar daca instabilitatea atmosferica se va manifesta local, in special in zilele de 10 si 11 iunie, iar in puncte izolate se pot inregistra cantitati de apa mai insemnate, regimul pluviometric la nivelul regiunii se mentine in general deficitar, cel putin pe parcursul primei saptamani. Ploi pe spatii ceva mai extinse sunt estimate in jurul datei de 16 iunie.
DOBROGEA
Vremea va fi calda pe tot parcursul intervalului, dar in mod special in perioada 14 - 16 iunie. Astfel, valorile maxime vor fi in medie de 26...29 de grade, iar minimele de 15...19 grade.
Chiar daca instabilitatea atmosferica va determina averse locale, in special in jurul datelor de 10 si 16 iunie, pe ansamblu regimul pluviometric se va menine deficitar.
MUNTENIA
Pe parcursul celor doua saptamani de prognoza se va mentine o vreme calda, cu medii ale maximelor de 28...31 de grade, valori chiar mai ridicate urmand a se inregistra in perioada 14 - 15 iunie. Temperaturile minime se vor situa in general peste normele climatologice, fiind in medie de 13...16 grade.
Instabilitatea atmosferica se va manifesta in special in dupa-amiezele de 10 si 11 iunie si din nou in jur de 16 iunie, cand aversele se vor semnala local. In restul intervalului insa, probabilitatea de ploaie va fi destul de redusa.
OLTENIA
De-a lungul celor doua saptamani vremea se va mentine calda, astfel ca vor fi maxime in medie de 27...31 de grade, valori chiar mai ridicate urmand a se inregistra in perioada 14 - 15 iunie. Temperaturile minime se vor situa in general peste normele climatologice, fiind de 13...17 grade, medie regionala.
Instabilitatea atmosferica se va manifesta in orele dupa-amiezelor, in special in zilele de 10 si 11 iunie si din nou in perioada 15 - 17 iunie, cand aversele se vor semnala pe spatii relativ extinse, iar izolat vor fi posibile cantitati de apa mai insemnate.
LA MUNTE
Pe tot parcursul intervalului, vremea va fi mai calda decat in mod obisnuit in aceasta perioada din an, astfel ca vor fi, in medie, valori maxime de 17...20 de grade si minime de 8...11 grade, pentru perioada 14 - 15 iunie fiind posibile temperaturi chiar si mai ridicate.
Instabilitatea atmosferica se va manifesta in special in zilele de 10 si 11 iunie si din nou in perioada 15 - 17 iunie, cand aversele se vor semnala pe spatii mai extinse si vor fi posibile cantitati de apa mai insemnate.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1241 (s) | 23 queries | Mysql time :0.031578 (s)