News Flash:

Taximetria neautorizata va fi sanctionata cu amenda intre 1.000 si 5.000 de lei

1 Octombrie 2014
588 Vizualizari | 0 Comentarii
Senatul a adoptat, miercuri, in calitate de prima Camera, un proiect de lege care prevede ca persoanele fizice sau juridice care efectueaza transport public de persoane cu un autoturism fara autorizatie vor fi sanctionate cu amenda intre 1.000 si 5.000 de lei.
Proiectul, care pentru a intra in vigoare trebuie adoptat de Camera Deputatilor si promulgat de presedinte, completeaza Legea 38/2003 privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere si stabileste amenzi intre 1.000 si 5.000 de lei pentru taximetria neautorizata.

Legea 38/2003 prevede ca "transportul in regim de taxi sau transportul in regim de inchiriere se pot executa numai de transportatori autorizati", insa nu contine sanctiuni concrete pentru incalcarea acestei prevederi.
Guvernul arata, in expunerea de motive a proiectului adoptat miercuri de Senat, ca in ultima perioada se constata existenta unor practici ilicite in activitatile de transport rutier de persoane prin utilizarea autoturismelor, fapt care afecteaza in mare masura atat transportul local cat si transportul judetean de persoane, aceste practici ilicite determinand efecte negative asupra bugetului de stat prin diminuarea veniturilor incasate ca urmare a neplatii taxelor si impozitelor aferente activitatilor de transport rutier de persoane neautorizate, cat si aupra sigurantei circulatiei. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1308 (s) | 23 queries | Mysql time :0.032937 (s)